Спорт

У Франківську відбудеться футбольний турнір пам’яті Юрія Шулятицького

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У п’ятницю, 19 лютого, в Івано-Франківську розпочнеться ІІ футбольний турнір серед  дитячих команд  пам’яті Юрія Йосиповича Шулятицького. Турнір триватиме три дні, матчі проходимуть у двох залах муніципального ФОЦ (вул. Симоненка, 13).

У цьогорічному турнірі братимуть участь дитячі команди 2005 та 2006 років народження: ДЮФК «НІКА-05», СДЮСШОР «ПРИКАРПАТТЯ», ДЮСШ-3, ОДЮСШ (всі Івано-Франківськ), «Карпати» та ДЮФК «Галичина» (обоє Львів), «Оболонь-Бровар» та СДЮСШОР «Зміна» (обоє Київ), «Буковина»  та «Спарта» (обоє Чернівці), «Поділля» та «Новатор» (обоє  Хмельницький)  «Волинь» Луцьк, Рось» Біла Церква, «Скала» Моршин, ДЮСШ Долина та ДЮСШ Хуст.

Урочисте відкриття о 13-00 в п’ятницю, 19 лютого, в муніципальному ФОЦ.

shuliatyckyi

Довідка

Юрій Йосипович Шулятицький народився 04.08.1942 року в селі Височанці Станіславської області (наразі Галицький район, Івано-Франківської області).

Після Другої світової війни сім’я Шулятицьких переїжджає до Станіслава (нині Івано-Франківськ) та оселяється поряд із сучасним стадіоном «Гірка». Як переважна більшість хлопців того району Станіслава, Юрій із своїм молодшим братом – Тарасом, фактично весь час проводять на стадіоні, граючи у футбол, який в наступному стане змістом їхнього життя.

Володимир Бринзей, який працював дитячим тренером спортивного осередку при залізниці Станіславова, розгледів у братах потенціал та став їх першим наставником. Результат не забарився.

Якщо Тарас, в наступному виступав за івано-франківський  «Спартак», львівські – СКА та «Карпати», московське – ЦСКА та «Динамо», то Юрій виключно в командах Прикарпаття.

Однією з перших команд  Юрія був івано-франківський «Локомотив», що виступав в чемпіонаті області. Нажаль, після не тривалого періоду команда залізничників припинила своє існування.  Юрій Йосипович  отримує пропозицію від долинського «Нафтовика», який на той час був однією із кращих  любительських команд Прикарпаття.

В Долині Юрій стає одним із лідером команди, але  сімейними обставина  повертається до Івано-Франківська. В обласному центрі він  виступає за команду Приладобудівного заводу «Прилад», в наступному – «Електрон». В новому колективі Юрій стає капітаном команди та допомагає їй, в перше в своїй історії, вибороти звання чемпіона  Івано-Франківської області в 1971р. В наступному, команда виборює звання чемпіона області та Кубок Івано-Франківської області.

Залишивши команду Приладобудівного заводу, Юрій Йосипович, певний час виступає за команду «Сигнал» з обласного центру, де фактично розпочинається його тренерська кар’єра.

Після невеликої перерви, керівництво залізниці та ПРЗ відновлюють команду «Локомотив», на посаду тренера запрошують Юрія Йосиповича. З командою залізничників він виборює звання чемпіона Івано-франківської області в 1981 -1982рр, та виграє Кубок області в 1981р. Команда «Локомотив» успішно репрезентує Прикарпаття в аматорських змаганнях УРСР. Так, в 1983р. команда є учасником фінальної частини аматорської першості України.

З 1988 по 1993рр. працює в тренерському штабі ФК «Прикарпаття», команда, що в дебютному чемпіонаті  незалежної України виступала у вищій лізі (1992р).

В 1993-1995рр. (із невеличкою перервою) працює в Стрию Із «Скалою» (спочатку  тренером-консультантом, в наступному головним тренером). В 1994р., короткий період тренерської діяльності, припадає на роботу у надвірнянському «Бескеді», який стає володарем Кубку Івано-Франківської області.

З 1996 по 1998 рр. головний тренер у Луцьку – «Волинь».

В 2001р. працює в Надвірній, де із місцевою командою виборює брон-зові медалі чемпіонату області.

Наприкінці 2001р. стає президентом та головним тренером Івано-фран-ківської «Чорногори», ко-манди другої ліги, в якій  працює до 2006р.

З 2006р. працює в НФК «Спартак» Івано-Франківськ, команді першої ліги.

Через рік  повертається до «Чорногори», яка виступає в чемпіонаті Івано-франківської області.

Є одним із натхненників створення дитячо-юнацького футбольного клубу «Ніка-05» Івано-Франківськ., який в 2015р.  буде святкувати свій перший ювілей – 10 років із дня заснування.  Наразі, ДЮФК «Ніка-05» є одним із організаторів  турніру пам’яті Ю. Й. Шулятицького.

Окрім футболу також займався — розведенням голубів, яких на горищі власного будинку  була понад сотня.

На 70 році життя, 21 лютого 2013р., Юрій Йосипович Шулятицький відійшов у вічність.

Похований в Івано-Франківську на міському кладовищі.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.