Культура

У травні вийде книжка “Карпати. Коротка історія мандрів” – замовити можна вже

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Онлайн-платформа “Локальна історія” починає видавати книги. Першою книжкою стане “Карпати. Коротка історія мандрів” Ірини Пустиннікової.

Про це повідомляє видання “Медіамейкер” з посиланням на інформацію від головного редактора “Локальної історії” Віталія Ляски.

Карпати. Коротка історія мандрів, новини Івано-Франківщини

З чого розпочалася робота над видавництвом?

Віталій Ляска зазначає, що ідея запуску видавництва в команді визрівала давно. Офіційно його зареєстрували восени 2023 року. За цей час редакція встигла укласти угоди з українськими істориками й письменниками, провести перемовини із світовими видавництвами — Єльським та Прінстонським університетами, The Wylie Agency, PEW Literary, агентством Беати Стасінської та іншими.

Усі книжки, які зараз на стадії перекладу, або мають виразне українське тло, або ж несуть відчутну актуальність для української авдиторії. На жаль, за винятком кількох випадків, ми мало знаємо світову історіографію. Тож одним із завдань видавництва “Локальна історія” буде спроба заповнити цю лакуну, — аргументує запуск видавництва Ляска.

Про що буде перша книга?

Першим продуктом видавництва стала книга “Карпати. Коротка історія мандрів”. Її авторка Ірина Пустиннікова — журналістка, краєзнавиця, мандрівниця, засновниця найдавнішого українського краєзнавчого сайту “Замки і храми України”. Пише про історію та мандри, а також досліджує карнавально-переберійну культуру Європи й українські зимові ритуали в ній.

Ця праця — напрочуд гармонійне поєднання легкості й ґрунтовності, до того ж оздоблене двома сотнями архівних світлин. Це той історичний нонфікшн, якого ми більше хочемо бачити на українському ринку, — розповідає Віталій Ляска.

Читайте: Лелечі пристрасті. Як за пару птахів з Прикарпаття переживала вся Україна

Сама книга — це своєрідний історичний провідник Карпатами в усі пори року.

Маршрут такий: у Трускавці п’ємо “Нафтусю”, відтак потягом “Нарти-дансинґ-бридж” прямуємо до Славська, оминаючи єгерів баронів Ґредлів десь в околицях Сколього, набуваємося з гуцулами в Жабйому, підіймаємося на Говерлу, перед тим підживившись наїдками на полонині Заросляк, — ідеться в описі “Карпати. Коротка історія мандрів”.

Книга очікується з друку на початку травня. У квітні її можна замовити за умовами передпродажу на сайті “Локальної історії”. 

Читайте: Труднощі перекладу. Франківець Сергій Тюпа – про роботу в дипломатичних місіях, подкасти та «Оскар»

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.