Світ Спорт Фото

“Не вистачило везіння та спортивного фарту “, – тренер Ігор Мельничук про виступи «Прикарпаття» в чемпіонаті ДЮФЛ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Завершилась перша частина чемпіонату дитячо-юнацької футбольної ліги України серед  команд вищої ліги.  Серед 40  кращих  дитячо-юнацьких команд в чемпіонаті бере участь  єдиний представник нашої області – СДЮСШОР «Прикарпаття».

За підсумками першої частини змагань, іванофранківці мають в своєму активі 52 залікових очки і посідають шосте місце в загальному заліку.  Чотири  команди «Прикарпаття» в порівнянні із минулим сезоном  демонструють кращу гру, а з нею й кращі показники. Так  команда  U-14 тренера Редушко посідає сьоме місце,  здобувши 12 очок, U -15 тренера Гогіля – дев’яте, маючи в активі  7 очок, U-16 тренера Русака – шосте, виборовши 13 очок, а команда U-17 тренера Мельничука здобула 20 очок і розділила третє-четверте місця із командою BRW-BIK із Новоград-Волинського.

«Репортер» поспілкувався з тренером найстаршої команди СДЮСШОР «Прикарпаття» Ігорем Мельничуком.

-Пане Ігоре, коротко прокоментуйте виступи івано-франківської команди в поточному чемпіонаті ДЮФЛУ України.

-Перш за все хочу відзначити, що влітку усім нашим командам учасникам ДЮФЛУ вдалось провести якісні збори.  Вони стали запорукою непогано старту в поточному чемпіонаті у порівняні з минулим сезоном.  Минулого року в нас були тури, коли жодна з чотирьох команд не  могла здобути бодай одного очка.  В поточному чемпіонаті ми у кожному турі набирали очки.

-Ваша команда U – 17 з перших турів зайняла позицію у верхній  частині турнірної таблиці групи 4. Це закономірність чи випадковість?

– По-перше.  Саме ця команда, більше як рік тому стала чемпіоном серед команд першої ліги ДЮФЛУ. Сміливо можу сказати,  з того часу всі хлопці  не тільки стали старшими, але й додали у грі.  По-друге,   вдалось залучити до команди 2001 р. н. усіх кращих футболістів нашої області. Як кажуть, результат не забарився.

Ми рівно пройшли першу частину поточного чемпіонату. Це підтверджується нашим результатом у турнірній таблиці та продемонстрованою  грою. Правда, були матчі, які особливо хочеться виділити. У Львові – з «Карпатами», а також із командою Мукачева та ФК «Львів».  Трішки  везіння  та спортивного фарту  нам не вистачило у матчах  з «Волинню» в Луцьку  та із УФК «Карпати» в Івано-Франківську.

Не можу також не відзначити, що всі без винятку хлопці суттєво прогресують у грі. Владислав Чиж, Андрій Хома, Дмитро Гуменяк та Михайло Остаптчук рівно та стабільно провели всі матчі й стали справжніми лідерами команди.

Сподіваюсь, що навесні ми не тільки не втратимо завойовані позиції, але зможемо їх примножити. Дуже хочеться виконати завдання, яке ми поставили перед собою із хлопцями на поточний сезон – успішно виступити в чемпіонаті, виборовши право грати у матчах плей-офф та  поборотись за медалі.

– Яка нині найбільша проблема дитячо-юнацького футболу в Івано-Франківську та області?

– Як- то кажуть, маємо те, що маємо. Футбол є відображенням того, що відбувається в країні. На жаль, останніми роками відчутно менше дітей хочуть займатись футболом. Також є  проблема із проведенням тренувань як влітку, так і зимою.  В Івано-Франківську фактично  не має достатньо  футбольних  полів для проведення тренувань юних футболістів.  Ось,  побудували штучне поле  поряд із МЦС «Рух», але потрапити на нього, аби провести тренування, це велика проблема для нашої школи.  Дивно якось. За бюджетні кошти, фактично кошти батьків тих дітей,  збудували штучне поле на одному із трав’яних  полів, де свого часу тренувались вихованці СДЮСШОР «Прикарпаття», а наші діти там тренуватись наразі  не можуть – не пускають.  Сподіваюсь, ця проблема найближчим часом буде вирішена.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.