Культура

У Франківську стартував новий сезон читацького клубу для підлітків

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Програма промоції читання «Текстура», яку реалізує «Тепле місто», анонсувала набір до другого сезону читацького клубу для підлітків віком 10-12 років. Зареєструватися можна до 1 листопада.

У новому сезоні читацького клубу для підлітків «Текстура»  продовжує творити спільноту юних читачів та читачок. У межах сезону заплановано 7 подій. З них — 6 зустрічей із кураторкою, на яких обговорюватимуть прочитане, та 1 зустріч із письменницею наживо.

Місія нашого клубу — не лише заохотити підлітків до читання та аналізу прочитаного, а й створити безпечне середовище, де вони можуть розкритися й не боятися проявляти себе. Ми щасливі, що змогли сформувати спільноту під час першого сезону, адже навіть після завершення клубу ми продовжували підтримувати контакт із його учасниками, а декілька мам навіть приєдналися до нашого дорослого книжкового клубу, — ділиться проєктна менеджерка «Текстури» Ярина Микитин.

Читайте: У Франківську пошили перший в Україні піджак з мікошкіри – матеріалу, вирощеного із міцелію грибів

Через обмежену кількість місць до участі у першому сезоні читацького клубу не вдалося запросити всіх охочих, кажуть організатори, тож цього сезону книжкову програму повторять. 

Перелік книжок програми клубу:

  • «Гаррі Поттер і філософський камінь», Джоан Ролінґ;
  • «Mox Nox», Таня Малярчук;
  • «Мандрівний замок Хаула», Діана Вінн Джонс;
  • «Абрикоси зацвітають уночі», Оля Русіна;
  • «Неперевершені задачі», Сашко Дерманський, Дмитро Кузьменко, ілюстрації Олександра Шатохіна;
  • «Тореадори з Васюківки», Всеволод Нестайко, ілюстрації Анатолія Василенка.

Протягом першого сезону клубу ми занурилися в тексти крізь магічну атмосферу Гоґвортсу, мандрували разом із замком Хаула, розгадували загадки, а наприкінці сезону — бешкетували разом із тореадорами з Васюківки. Обожнюю різноманіття клубу: те, наскільки різними за жанрами та сенсами є книги сезону і які з цього виростають розмаїті обговорення. Це створює безпечний простір для пізнання себе, здобуття різних читацьких досвідів і вибудовування власної системи вподобань щодо текстів. Особливо приємно бачити, як щозустрічі діти дедалі більше відкриваються — до обговорення, до тексту, до нових знайомств і дружби. Першого сезону нам вдалося в теплій атмосфері поділитися думками й враженнями щодо 6 книг, ще 2 — обговорити у форматі публічних подій. Із нетерпінням чекаю на наступний сезон, який буде не менш захопливим! — розповідає кураторка клубу Віра Обломей.

Другий сезон триватиме з листопада по грудень 2024 року. Зустрічі відбуватимуться щосуботи. Годину організатори повідомлять учасникам згодом.

Участь у читацькому клубі безоплатна, але обов’язково потрібно зареєструватися до 1 листопада. Кількість місць обмежена, тож організатори просять вказати мотивацію до участі.

Посилання на реєстраційну форму: https://forms.gle/znASsHriSDEeg55GA

Над другим сезоном читацького клубу для підлітків працює програма «Текстура», яку реалізує «Тепле місто». Клуб відбудеться за підтримки благодійної організації Renovabis.

Читайте: Гостинність без бар’єрів. Як управління туризму Львова разом з бізнесом робить місто доступним

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.