Культура

Найбільша картина і найдовший перформанс. В Україні планують поставити світовий рекорд

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Україні планують поставити новий світовий рекорд – створити найбільшу у світі живописну картину. Проєкт під назвою «Космогонія» втілюють в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку.

Музей розташований на території близько 2000 квадратних метрів колишнього заводу з виробництва штучної шкіри. Тут зібрані роботи понад 100 українських митців. Наразі діють тимчасові виставки, бо через війну практично всі твори з постійно експозиції надійно переховують. Фундаторами музею є подружжя меценатів Віктора та Лесі Корсаків, пише Репортер.

У Луцьку поставлять рекорд

Зараз ще один зал музею, який досі пустував, віддають під створення картини «Космогонія». Автором ідеї є художник Петро Антип, який зараз мешкає у Луцьку. Петру Антипу вже двічі доводилося міняти місце проживання через російську агресію: спочатку з Горлівки, потім – з Києва.

Читайте: Мистецтво в пікселях. Франківців кличуть купити картини, щоб допомогти ЗСУ

Заплановано, що художник творитиме картину, а в цей час відвідувачі музею зможуть за цим спостерігати в режимі реального часу.

На створення роботи Петро Антип планує витратити понад 3000 годин, і такий перформанс також поставить рекорд.

Ідея полотна – майбутнє людини у Всесвіті та її значення у космосі, виходячи з міфів й вірувань людства. Хоч, за словами Петра Антипа, він ще не впевнений до кінця, яким буде фінальний результат.

Художник Петро Антип і меценат Віктор Корсак
Віктор Корсак і Петро Антип

Найдовша картина - світовий рекорд в Україні

Я вважаю, що всі ідеї йдуть з космосу, – каже Петро Антип. – Тому тут зображені трипільські знаки, математичні елементи. На картині буде багато міфології, історій, притч. Про те, як у кожній культурі народжувалася цивілізація. Ті ж давньогрецькі міфи дуже пов’язані з Україною.

Під час творення картини у музеї відбуватимуться різноманітні заходи, лекції, майстер-класи.

У нас тут будуть конференції уфологів, астрологів, істориків, – каже Віктор Корсак. – Кожного разу, як люди будуть сюди приходити, тут уже буде все інше. Це буде найбільший перформанс. Коли мені прийшла ця ідея, перша думка була, що це зможе зробити Петро Антип. Не знаю, чи в Україні, у світі, є ще такий відважний художник.

Готове полотно матиме площу 2000 квадратних метрів, висоту 10 м і ширину понад 200 м. Зараз рекорд належить британському митцю Саші Джефрі, який створив картину площею 1600 квадратів.

Віктор Корсак і Петро Антип
Віктор Корсак і Петро Антип

Побачити створення найбільшого полотна відвідувачі зможуть в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, розташованого на території культурно-розважального центру «Адреналін-Сіті» у Луцьку, на вулиці Карбишева, 1.

Авторка: Ольга Романська

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.