Культура Фото

На Промприладі відкрили виставку Synchrodogs «Видозмінені» (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 27 вересня, на Промприладі у Франківську відкрили фотовиставку Synchrodogs «Видозмінені».

Кураторка галереї «Асортиментна кімната» на Промприладі Аня Потьомкіна розповідає, що фотодует Тані Щеглової і Романа Новена Synchrodogs працює у напрямку фешн-фотографія і сучасне мистецтво. Серія фотографій «Slightly Altered/ Видозмінені» зроблена у напрямку сучарту, пише “Репортер”.

“Проект називається «Видозмінені» і є про те, як людство впливає на екологічні процеси, – говорить Потьомкіна. – Впродовж місяця у Карпатах художники спостерігали вирубку лісів та купу інших ситуацій. Рефлексія на цю тему вилилася у серії фотографій. Видозмінені не лише ландшафти, а самі люди”.

Дует Synchrodogs відправився в одномісячну подорож по Карпатським горам, щоб дізнатися, наскільки далеко людям вдалося вторгнутися на початково дикі території.  Протягом місяця мистецькому дуету довелося зіткнутися з багатьма суперечливими ситуаціями. Зокрема дізнатися про те, як щотижня місцеві жителі незаконно спилюють тисячі дерев з метою заробітку. Чи побачити опудала тварин у кожному гірському ресторані, готелі або будинку і при цьому так і не зустріти принаймні одну живу тварину в лісі. Або ж гасити вогонь у гірській долині, після того, як хтось безвідповідально залишив багаття, сподіваючись, що воно догорить самостійно.

Опинившись свідками цих та інших вторгнень у природу, Synchrodogs почали мистецьку рефлексію на тему того, як ми протягом цілого життя змінюємо своє середовище, а воно, в свою чергу, змінює нас.

До теми Франківці Synchrodogs зняли лукбук для колекції футболок Lady Gaga

За її словами, проект «Видозмінені» – про людину в природі, як ми впливаємо на цю природу і що може залишитися після нас.

«Це друга наша сольна виставка у Франківську. Перша була дев’ять років тому. Потім у нас було ще багато виставок по світу, але не всі були за нашої присутності. Дякую, що ви всі прийшли», – говорить Роман Новен.

Виставку можна побачити до 14 жовтня з 10:00 до 19:00.

Читайте Франківці з проектом Synchrodogs перемогли у номінації журналу Vogue Italia (ФОТО)

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.