Культура

Хотіла показати, що відбувається в Україні: Соломія Ткачівська про перемогу на чемпіонаті світу з танців

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 5 липня, в Івано-Франківську відбулася пресконференція Соломії Ткачівської. Танцівниця вчергове стала чемпіонкою світу. Цього разу вона перемогла на Dance World Cup 2022 в Іспанії, повідомляє “Галка”.

Соломія Ткачівська – юна танцівниця з Прикарпаття. Вихованка Танцювальної школи Влада Ями, студентка Коледжу Університету Короля Данила спеціальності «Сучасна хореографія».

Наполеглива праця і старанність прокладали шлях танцюристки до чемпіонства. Вже третього – після перемог у 2019 та 2021 роках.

«Маємо велике досягнення. Мало хто насправді може таким похизуватись – три рази вигравати чемпіонат світу. Та найбільше наше досягнення, це те, що Соломія стала амбасадором чемпіонату Dance World Cup. Соломія йшла до свого шляху тернисто, це її вже восьмий чемпіонат світу. З листопада 2021 року Соломія готувалась до того, щоб бути амбасадором. Сталося так, що через війну було багато проблем з підготовкою, два місяці ми не танцювали, почали підготовку лише у травні – це дуже мало часу. Я спостерігав за виступом онлайн, багато плакав, адже це було дуже емоційно. Соломія виступала з високою температурою і змогла довести у світі що вона чемпіон і гідно представила нашу Україну, – розповідає тренер танцівниці Василь Шеремета.

Читайте: Меблі для своїх. Як Франківськ прийняв столярів із Краматорська (ФОТО)

Цього року Соломія знову перемогла на світовому чемпіонаті Dance World Cup 2022, (Іспанія, Сан Себастіян). Дівчина втретє стала чемпіонкою світу з сучасної хореографії, що викликає неймовірну гордість за Україну та талановиту українську молодь.

Тепер Соломія зможе представляти Україну на змаганнях у 62 країнах.

Вона вітатиме людей з усього світу з Міжнародним днем танцю, з Новим роком та іншими святами. Танцюристи, які колись були амбасадорами чемпіонату Dance World Cup, зараз – зірки світових сцен, розповів тренер дівчини.

Читайте: З життя волонтера. Як Іван Крисанов у Маріуполі вижив та допомагає людям у Франківську

«Я їхала не з одним танцем. Перший мій номер був про нерозділене кохання, це був дуже яскравий образ, який треба було харизматично передати, – розповідає Соломія. – Другий номер був без назви, він був для мене емоційно найважчим, я танцювала його чотири рази на гала-концертах, але це було дуже тяжко уявити і пережити те, про що ти танцюєш, – це про події в Україні. Я плакала перед танцем і після танцю. Емоції бурлили. Неможливо це передати словами. Останні два рази я говорила промову англійською мовою, це було дуже захоплююче і я дуже плакала на сцені. Мені було важливо донести до світу те, що відбувається в Україні. Я вважаю, що мистецтво найкраще може це показати, а танцем треба говорити.

Танець розуміють усі, у всьому світі», – додає танцівниця.

Зараз дівчина готується до нових змагань та іспитів. Дорогою на тренування дівчина читає книжку з підготовки до ЗНО з історії. Соломія каже, дуже важливо та актуально зараз вчити історію України. Свою перемогу вона  присвячує Україні.

Я пишаюся тим, що я українка! Коли хтось із колег перемагає, то ми радіємо, що перемогла Україна, – каже Соломія Ткачівська.

Довідково. Спортивні досягнення Соломії:

  • Чемпіонат світу – Німеччина, Дрезден 2014 – 5 місце
  • Чемпіонат світу – Румунія, Бухарест 2015 – 2 місце
  • Чемпіонат світу – Німеччина, Оффенбург 2016 – 2 місце
  • Чемпіонат світу – Іспанія, Барселона 2018 – 2 місце
  • Чемпіонат світу – Португалія, Брага 2019 – 1 місце
  • На світовій першості 2020-2021 у місті Телфорд, що у Великій Британії, Соломія підтвердила своє звання та стала дворазовою чемпіонкою.

Вагомою лептою у творчості Соломії були телевізійні проєкти «Танцюють всі», де вона стала фіналісткою у дев’ятому сезоні та «Танці» на телеканалі СТБ. На жаль, через початок повномасштабного вторгнення проєкт призупинено.

Великим досвідом для Соломії було стажування та практика у всесвітньовідомих хореографів Великої Британії у 2019 році.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.