Відео Культура Фото

Франківський драмтеатр презентував нову виставу-експеримент «Модільяні» (ФОТО, ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У середу, 18 квітня, у франківському драмтеатрі презентували нову локацію – сцену-цех. 27 та 28 квітня о 19:30 тут покажуть нову виставу «Модільяні. Я пройшов мостом, якого не існує».

«Цю виставу я планував 10 років, – каже керівник драмтеатру Ростислав Держипільський. – І це буде щось неймовірне. Ми хочемо її також присвятити художнику Олександру Семенюку, який був справжнім генієм. І його великій фразі — ми приречені на успіх».

Держипільський додає, що у виставі кожна роль і кожна деталь – не випадкова. Команда вистави, готуючись до прем’єри, їздила в Париж і відвідала могилу Модільяні.

«Митець — це свобода, і ми поїхали, аби відчути цю свободу», – каже Держипільський.

«Для Франківська ця тема буде екзотичною. Глядач зможе потрапити с атмосферу Парижу XX ст. Думаю, це буде цікаво і тим, хто має відношення до живопису і тим, хто його не має. Вистава – це наше трактування останніх років життя Модільяні»— каже Орест Пастух, який виконав роль Пабло Пікассо.

Сцену-цех облаштували на третьому поверсі театру. Для експериментальної постановки Ростислава Держипільського тут встановили лікарняні ліжка та гіпсові скульптури. Дія вистави відбуватиметься у стінах психіатричної лікарні в уяві чоловіка, що вважає себе абсолютним генієм. У головних ролях – Олексій Гнатковський та Ольга Комановська.

«Ця вистава – і моя біль, там є моя історія, і я хотіла поділитися нею, мені є що сказати. Це буде загальна психотерапія для всіх», – каже Ольга Комановська.

Також у виставі зіграє народний артист України Сергій Романюк, який виконав більше 100 ролей у кіно. Він постане перед глядачами у ролі П’єра Огюста Ренуара.

«Мені багато говорити не потрібно. Я радий, що побачив театр і все, що робить маестро Ростислав. Нині театр сучасний і те, що я Ростислав запросив мене на роль художника, це для мене подарунок. Якщо буде можливість, беріть всіх – буде на що подивитися. Це буде цікаво, незвично — те, що бере всіх за живе», — говорить Сергій Романюк.

Головна художниця Ольга Семьошкіна розповідає, що вистава буде про мистецтво як хворобу та залежність і як терапію – про його багатогранність.

На прем’єру завітає театральний критик Олег Вергеліс. Він візьме участь у виставі в ролі арт-критика.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.