Культура

Фільм Надії Парфан отримав спеціальну відзнаку на Berlinale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Короткометражний фільм режисерки з Івано-Франківська Надії Парфан отримав спеціальну відзнаку на щорічному кінофестивалі Berlinale в НІмеччині.

Про це повідомили на офіційній сторінці фестивалю, пише Репортер.

Короткометражний фільм із назвою “Це побачення” (It’s a Date) отримав відзнаку Особлива згадка від Міжнародного журі короткометражних фільмів Берлінського кінофестивалю.

У фільмі показано Київ під час повномасштабної війни з агресором. Та попри це життя в місті не стоїть на паузі, а навпаки продовжується у всіх його проявах.

На світанку містом мчить на шаленій швидкості автомобіль. Цей сучасний ремейк фільму Клода Лелуша “C’etait un rendez-vous” (“Це побачення”), знятий під суб’єктивним кутом камери одним невідредагованим кадром, відображає емоції надзвичайного стану, викликаного війною, – йдеться в описі під трейлером стрічки.

Читайте: The New Yorker опублікував фільм франківки Надії Парфан про війну (ВІДЕО)

Також українсько-німецький документальний фільм Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі «Прокидаючись у тиші» отримав спеціальну нагороду за найкращий короткометражний фільм у програмі Generation Kplus на Берліналському кінофестивалі, а також 2500 євро від німецької благодійної організації для дітей Deutsches Kinderhilfswerk.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.