Культура

Фільм режисерки з Франківська Надії Парфан покажуть на берлінському кінофестивалі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Короткометражний фільм “Це побачення” (It’s a Date) української режисерки Надії Парфан увійшов до конкурсної програми Берлінського кінофестивалю.

“Це побачення” – перша ігрова стрічка режисерки Надії Парфан, яка відома документальними стрічками “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго”, “Жінки, що грають в ігри”, “Я не хотіла робити фільм про війну”, пише Репортер з посиланням на УП.Життя.Надія Парфан – 36-річна режисерка, культурологиня і активістка з Івано-Франківська. Саме вона створила онлайн-платформу Takflix з українськими фільмами.

Короткометражка про Київ під час війни змагатиметься за перемогу в конкурсній програмі короткометражних фільмів Berlinale Shorts і за дві нагороди: Золотого ведмедя за найкращий короткометражний фільм і приз журі Срібний ведмідь за короткометражний фільм. Всього до цієї програми відібрали 20 стрічок.

Читайте: Як франківчанка Надія Парфан творить у Славутичі майбутнє документального кіно (ФОТО)

Стрічка розповідає історію про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але не припиняється життя у всіх його проявах

Київ у 2022 році. На світанку містом на шаленій швидкості мчить автівка. Цей фільм, знятий під суб’єктивним кутом камери одним немонтованим кадром, передає емоції надзвичайного стану, спричиненого війною, – йдеться в описі фільму на сайті Берлінале.

Берлінський кінофестиваль пройде у столиці Німеччини 16−26 лютого.

Крім фільму Надії Парфан, на Берлінале 2023 відібрали український документальний фільм “Залізні метелики” режисера Романа Любого. Він буде представлений у секції “Панорама”. Стрічка розповідає про обставини збиття Росією літака Малазійських авіаліній з рейсом MH17 в небі над Донбасом влітку 2014 року.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.