Спорт

Франківські гирьовики перемогли на чемпіонаті України в Херсоні

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У 1790 році в Херсоні був відкритий перший Чорноморський ливарний гарматний завод, де виливали також і ядра. Тоді ніхто не міг уявити, що пройдуть століття й ці двопудові ядра, виготовлені з восьмидюймового гарматного ядра часів Кримської війни, будуть приспособлені для підвищення підготовки, тільки вже не бойової, а спортивної…

Саме в Херсоні на початку липня Федерація гирьового спорту України провела чемпіонат України. У турнірі взяли участь 140 спортсменів із 16 областей. Вони змагалися у двоборстві серед юніорів, чоловіків, ветеранів, та в ривку — серед жінок.

Вдало виступили іванофранківці. Золото серед юніорів та бронзу серед чоловіків у ваговій категорії до 65 кг з результатом 106 підйомів з гирями 32 кг виборов студент Івано-Франківського національного медичного університету Олександр Шваб.

Oleksandr Shvab

Олександр Шваб – чемпіон України

Став чемпіоном і тренер Олександра — 13 разовий чемпіон світу, багаторазовий рекордсмен світу та України, заслужений майстер спорту, доцент кафедри фізвиховання Роман Михальчук. Виступаючи серед ветеранів, він установив новий рекорд України у віковій групі 55-59 років, вагова категорія до 75 кг, вага гир — 24 кг, з результатом: поштовх двох гир — 135 підйомів, ривок — 216, сума двоборства — 353 підйоми.

Roman Mykhalchuk Oleksandr Shvab

Роман Михальчук і Олександр Шваб

З приходом Романа Михальчука в медичний університет значно зросли результати у гирьовиків та популярність гирьового спорту серед студентів. Так, нещодавно студент медичного факультету Назар Гривул повернувся з Порто (Португалія) зі срібною медаллю Чемпіонату світу серед студентів.

Ректор університету, професор Микола Рожко та завідувач кафедрою фізичного виховання та здоров’я, доцент Володимир Левко пообіцяли й надалі надавати чемпіонам необхідні умови для повноцінної підготовки до наступного Чемпіонату світу, який відбудеться у жовтні в Турині (Італія).

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.