Спорт

Юні «дракони» готові до бою

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Уже 6 вересня стартує черговий розіграш футзальної Екстра-ліги. Цього року в найвищому дивізіоні виступатимуть 10 команд, серед яких, звісно, івано-франківський «Ураган». Наразі клуб посилено готується до старту нового сезону й, незважаючи на кардинальні зміни, що спіткали команду влітку, має амбітні цілі.

Ураган

«Ураган», який ми побачимо на домашньому паркеті вже цієї суботи, суттєво відрізнятиметься від зразка минулого сезону. Ще на початку червня стало відомо, що Сергія Гупаленка на чолі команди змінить тренер дублерів Іван Скіцко. Крім того, керівництво клубу вирішило призупинити співпрацю з усіма гравцями основного складу та сформувати команду з нуля. Причин на те було кілька, зокрема, необхідність скоротити витрати, а також непорозуміння між керівництвом та тренерським штабом і деякими гравцями.

Як зазначав виконавчий директор клубу Олег Ковальський, фінансування зменшили на 70 %. Через це команда перед початком сезону комплектувалась переважно власними вихованцями – 12 із 16 гравців основного складу є вчорашніми гравцями «Урагану-2». Із «старожилів» залишилися Роман Кіндратів, Андрій Сімка, Роман Колток і Орест Боргун. Найстарший гравець – 36-річний Кінд­ратів – залишиться капітаном «Урагану» і в наступному сезоні.

Президент клубу Олександр Бубен про задачі на сезон висловлюється обережно, наголошуючи на тому, що цей рік має бути більше перехідним – таким, що закладає фундамент на майбутнє.

«Не хочу забігати наперед. До поставленої мети ми будемо рухатися крок за кроком, – каже Бубен. – Спочатку поборемось за плей-офф, подивимось, як зростатиме команда, а потім уже підійдемо до нових завдань. А вже в наступному сезоні для нас будуть обов’язковими медалі першості».

Влітку «Ураган» взяв участь у двох передсезонних турнірах – Кубку Свободи у Хмельницькому та Кубку Львівщини. Там «дракони» взяли призові місця – бронзу та срібло відповідно. Новий голов­ний тренер Іван Скіцко залишився задоволеним, адже змагання дозволили перевірити сили та виявили позитивну тенденцію розвитку команди.

«Передсезонні турніри показали, що ми рухаємось у правильному напрямку, – говорить Скіцко. – Незважаючи на те, що у нас дуже молода команда, ми нікого не боїмось і повністю готові до чемпіонату. Плануємо вирішувати найскладніші задачі».

Сьогодні в «Урагані» наймолодший за всю історію клубу склад (середній вік гравців – 22,5 року), але це навіть може стати у нагоді команді, адже голодні до перемог на такому рівні гравці прагнутимуть показати себе з найкращого боку. Іван Скіцко повністю довіряє гравцям, і не дивно, бо мав нагоду перевірити їх протягом двох останніх сезонів у першій лізі. Головним козирем колективу наставник вважає командну гру – як говорять у таких випадках, «Ураган» має стати «командою-зіркою».

Останні дні перед стартом нового сезону в клубі проходять активно, зокрема триває програма з продажу сезонних абонементів. Зараз в «Урагані» пропонують клубні картки в трьох цінових діапазонах: за 420, 360 і 320 грн., які дозволяють відвідувати всі домашні матчі клубу в сезоні 2014 / 15 (окрім кубкових та стадії плей-офф).

Окрім того, у перший день осені команда провела відкрите тренування, де вболівальники змогли ближче познайомитися з оновленим складом «Урагану». Також гравці та тренерський склад презентували форму, в якій команда виступатиме цього сезону. У ній використані елементи нового візуального стилю.

Уже 6 вересня спорткомплекс Коледжу фізвиховання прийме дебютний матч «Урагану» нового сезону проти хмельницького «Спортлідера+». Домашні матчі іванофранківців починатимуться о 14.00.

Будь-яка офіційна гра завжди дає більше відповідей на запитання, ніж усі передматчеві розклади, тож дочекаємося першої серйозної перевірки юних «драконів» Скіцка.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.