Спорт

Спортсмени з Франківщини вибороли медалі на європейських чемпіонатах

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

На Прикарпатті привітали спортсменів, які зайняли прозові місця на міжнародних чемпіонатах.

Призерами змагань стали Михайло Свідрак, Андрій Джелеп та Ірина Заблоцька, пише Репортер.

Михайло Свідрак здобув бронзову медаль на відкритому Кубку Європи з дзюдо. Це перша нагорода з турнірів European Open в карʼєрі дзюдоїста.

Андрій Джелеп та Ірина Заблоцька вибороли “золото” і “срібло” на чемпіонаті Європи з греко-римської, вільної та жіночої боротьби серед чоловіків та жінок до 23 років.

Спортсмени – неодноразові чемпіони і призери всеукраїнських та міжнародних змагань, також вони отримують щомісячні обласні стипендії в розмірі 6000 грн.

Чемпіонат Європи U-21 – це був мій старт цього року, – каже Андрій Джелеп. – Готувався я до нього сумлінно, ми давно його планували. У першій сутичці я боровся з грузином, наступна – з болгарином. У півфіналі боровся зі спортсменом з Туреччини, а у фіналі – з Вірменії.

Ірина Заблоцька взяла “срібло” – не вдалося у фіналі перемогти спортсменку з Польщі. Суперниця була досвідченішою, вона – триразова чемпіонка Європи.

Такі досягнення – показник того, що ми рухаємось. Незважаючи на події в державі, наші спортсмени здобувають нагороди для України і нашого краю, – каже начальник управління спорту ІФ ОВА Орест Оклієвич.

Більше дивіться у сюжеті телеканалу 402.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.