Культура

Відновити минуле: У Франківську презентували розмальовку «Золото Галицького замку»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У вівторок, 29 грудня в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти презентували дитячу розмальовку «Золото Галицького замку», яка присвячена промоції III фестивалю історичної реконструкції «Галицьке лицарство».

Фестиваль відбудеться у 2021 році в рамках святкування 800-річчя битви під Галичем, пише Бліц-Інфо.

Фото: Бліц-інфо

Мета заходу – популяризувати українську історичну спадщину серед дітей та популяризувати фестиваль «Галицьке лицарство».

Координатор ГО «Поступовий гурт франківців» Сергій Адамович говорить, що попередні роки вони вже проводили фестиваль «Галицьке лицарство».

“Щоб фестиваль жив, найкраща промоція – це опіка про дітей. Ця розмальовка – це маленька стежина в минуле. В дитячих магазинах важко знайти щось пізнавальне для дітей. Одночасно, так ми зберігаємо пам’ять про фестиваль. Це внесок в розвиток культури, щоб були наші українські розмальовки. Це дебют і проба пера, щоб підтримати дітей і фестиваль. В розмальовці є казка, коли дитина переноситься в минуле. Таким чином хочеться донести алегорію про важливість відновлення Давнього Галича”, – каже Сергій Адамович.

Ілюструвала дану розмальовку художниця Биканова Христина. Дівчина розповідає, що надихалася різними зображеннями та автентичними костюмами.

“Завдяки таким зображенням я намагалася передати могутність лицарів. Я старалася передати історичну схожість і щоб зображення були прості. Я показувала дітям ескізи і вони розповідали, чи буде їм цікаво розмальовувати у такій розмальовці”, – додає художниця.

Керівник ГО «Наш Захід» Володимир Гергелюк говорить, що хотів популяризувати Давній Галич і фестиваль.

“Казка у розмальовці пронизана легендою про зникле золото. За легендою, воно повернеться тоді, коли Україна стане могутньою. У самій розмальовці можна подивитися, де ж те золото заховане. Зображення ми брати з фотографій минулого фестивалю. Ми перевели їх в художній сюжет. Хотіли реалізувати ті події, які відбувалися колись”, – розповідає Володимир Гергелюк.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.