Культура

У Франківську актори з різних міст покажуть виставу про Бруно Шульца

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Івано-Франківську в понеділок, 28 листопада, о 19:00 відбудеться вистава Universum.

У ній гратимуть актори з театрів Маріуполя, Києва, Сєвєродонецька, Харкова, а також з Дрогобича, пише Репортер.

У Франківську гратимуть виставу за твором Бруно Шульца

В основі вистави – твори Бруно Шульца «Цинамонові оповідання», «Ундуля», «Наречена Шульца», Фрідріха Ніцше «Весела наука» та Семюеля Беккета «Чекаючи на Ґодо».

Ми намагаємося завжди підтримувати своїх колег у мистецьких поривах у цей досить нелегкий час, – каже акторка франківського драмтеатру Надія Левченко. – Я питаю себе: «Чи зараз це комусь потрібно? Може краще комусь пряника подарувати чи батарейки, а не в театр гратися?». Але ми не граємось в театр, ми ним живемо. Тому ми продовжуватимемо працювати – навіть у бомбосховищах і підвалах.

Виставу гратимуть у партнерстві з ГО «Франківський драмтеатр» та за спонсорства компанії Blago Developer.

Лісова пісня на полі бою. Франківський драмтеатр відкриває прем’єрою новий простір

Головну роль, Бруно Шульца, гратиме харківський актор Олександр Сердюк. За словами акторів, після вимушеного переїзду на захід України, було важко знайти гроші на апаратуру й обладнання. Але багато хто відгукнувся і допоміг.

Це вистава про Бруно Шульца, – каже Ліна Підцерковна, акторка і помічниця режисера. – Це письменник родом з міста Дрогобич, там проходять фестивалі Бруно Шульца. У нього твори теж про війну – про Другу світову.

Тоді були одні фашисти, а тепер інші, – додає Олександр Сердюк. – Якби Бруно Шульц жив зараз, його б також вбили фашисти, цього разу російські. Але якби не війна, цього проєкту б не було. Бо це парадокс – Бруно Шульца знають у всьому світі, а в Україні – ні.

Бруно Шульц – польський письменник та художник єврейського походження. Народився, жив і загинув у Дрогобичі. Найвідоміші його літературні твори – «Цинамонові крамниці» та «Санаторій під клепсидрою». Бруно Шульца вбили нацисти у 1942 році.

Виставу гратимуть, навіть якщо вимкнуть світло. У театрі готові до будь-яких умов. Тож чекають усіх охочих. Частина коштів з продажу квитків піде на потреби ЗСУ.

Авторка: Ольга Романська

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.