Культура

Ностальгія за майбутнім. Франківська філармонія запрошує на концерт Quattro Corde (ФОТО, ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Франківців та гостей міста запрошують на концерт добірної української музики. Він відбудеться цієї неділі, 18 вересня, в обласній філармонії імені Іри Маланюк. Початок о 17.00, повідомляє Репортер з посиланням на пресслужбу філармонії.

Quattro Corde новини Івано-Франківська

Музи лауреата міжнародних конкурсів струнного ансамблю Quattro Corde з початку повномасштабної війни не мовчать. Навіть більше – боронять культурний фронт і демонструють приклад, як не впасти духом, не «опустити смичків», а популяризувати українське мистецтво по всьому світу.

Читайте: Екскурсії і виставки. У Франківську пройдуть Дні європейської спадщини

Натхненні нещодавньою перемогою на міжнародному конкурсі «Вільні та Незалежні 2022» (Прага), участю у фестивалях Pizzicato a cantabile та Dominicalis Gloria (Львів) ансамбль Quattro Corde відкриває новий концертний сезон програмою «Ностальгія за майбутнім».

Ностальгія – це завжди про дім! Про той дім, в якому добре, затишно, прекрасно, – каже Анжела Приходько, художня керівниця та солістка ансамблю. – Де пахне дитинством і духмяним чаєм із м’яти. Де крізь улюблені світлини оживають спогади про рідних і коріння, що міцно тримає на землі. Ностальгія – це про повернення додому. Ми направду всі повертаємось додому, до самих себе і відроджуємо власну гідність.

Отже, концертна програма «Ностальгія за майбутнім» – це про повернення додому. В те прекрасне майбуття, яке віддзеркалене нашим славним минулим.

Сьогодні ми усвідомлюємо цінність свого, рідного, українського. І коли весь світ у захопленні дізнається про відвагу наших воїнів, ми теж маємо відкривати в собі український Всесвіт. Як багато сучасних українських композиторів ми знаємо?

А скільки із них франківців?

Читайте: У Франківську 18 учасниць документального театру розкажуть про «Роль жінки у війні» (ВІДЕО)

Quattro Corde новини Івано-Франківська концерт афіша

Саме 18 вересня струнний ансамбль Quattro Corde привідкриє завісу безмежного світу сучасної української музики. У програмі твори франківського композитора Віталія Маника, львівського маестро Богдана Котюка й композитора з українським корінням Андрія  Легкого. Запрошують усіх, хто бажає відчути на смак справжню професійну українську музику.

Коли: 18 вересня, 17:00.

Де: Івано-Франківська обласна філармонія імені Іри Маланюк.

Квитки у касі та на сайті філармонії.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.