Культура

У Франківську 18 учасниць документального театру розкажуть про «Роль жінки у війні» (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Відверто про особисте. В Івано-Франківську розпочався проєкт «Документальний театр «Роль жінки у війні». Проходитиме він в декілька етапів.

Протягом трьох місяців учасниці навчатимуться акторській майстерності, писатимуть сценарій та презентують виставу, в якій поділяться власними історіями та досвідом, пов’язаним з війною, йдеться у сюжеті каналу 402, пише Репортер.

У Франківську театр розкаже про «Роль жінки у війні»

Ми можемо багато говорити про статистику постраждалих у війні, але коли ми розказуємо реальну історію – це завжди ближче, – говорить проєктна менеджерка ГО « Ольга Кукула. – І перший етап нашого проєкту – тренінги по сценічному мовленню, режисурі, драматургії. Другий етап – написання історії. Це буде в жовтні.

Розповісти про особисте складно навіть акторам, каже тренер проєкту, режисер Петро Армяновський. Тому документальний театр ще й працює як непряма психологічна допомога для учасниць.

Читайте: «Ласкаво просимо до пекла» – Укрпошта анонсувала вихід воєнного маркованого конверта

У такий незвичний спосіб жінки не тільки розкривають творчий потенціал, а й вчаться пропрацьовувати свої страхи та переживання.

Тут є і мистецькі цілі, і терапевтичні, – вважає режисер. – В сенсі якогось згуртування, посилення і надавання голосу, рефлексії про те, що ми зараз переживаємо.

Проєкт зібрав 18 жінок з різних куточків України. Усі вони абсолютно різні за віком і життєвим досвідом.

Прем’єру вистави запланували на листопад. Покажуть її у трьох містах: Івано-Франківську, Коломиї та Калуші.

Читайте: До Франківська їде гурт «ТІК» з великим благодійним концертом (ФОТО, ВІДЕО)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.