Культура

Франківців кличуть на благодійний аукціон графіки відомого художника, щоб допомогти ЗСУ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 13 грудня, в Івано-Франківську презентували благодійний аукціон графіки харківського художника Нікіти Тітова.

Сам аукціон відбудеться 19 грудня о 18:00 у Краєзнавчому музеї на другому поверсі, у Залі сакрального мистецтва, пише Репортер.

Людмила Лінник, Леся Качурова, Валерій Твердохліб та Нікіта Тітов

Благодійний аукціон графіки Нікіти Тітова — це спільний благодійний проєкт ГО «Громадська ініціатива Галичини», «Врятуймо скарби разом!» та Арт-проєкту «Бог між нами! Переможемо разом!».

Аукціон – підсумок того, що ми робили протягом року, – говорить автор проєкту «Врятуймо скарби разом» Валерій Твердохліб. – Історію Нікіти у нашому місті знає вузьке, мистецьке коло. Але ми б хотіли розширити його. Бо сама постать Нікіти Тітова є знаковою для Франківська, України і для нашої боротьби.

Всього на аукціоні представлять 15 лотів. З них 14 – відібрані з виставки «Бог між нами! Переможемо разом!». Останній, 15 лот, буде особливим.

Усі лоти будуть підписані

Ця робота невідома, вона створена спеціально для аукціону. Тема – наше місто. Але ті, хто хочуть побачити твір, мусять прийти на аукціон, – каже Валерій Твердохліб.

До кожного художник залишив авторський коментар. Нікіта Тітов – відомий художник з Харкова. З початку повномасштабного вторгнення переїхав до Івано-Франківська, де продовжує творити.

Читайте: Сховане обличчя міста. Де у Франківську можна побачити твори Опанаса Заливахи

Всі ці роботи були створені з лютого, крім однієї. Попри важкий час, ці роботи несуть багато надії, – розповідає Нікіта Тітов. – У Франківську – мої друзі, я всім довіряю, і я знаю, що гроші, виручені за них, підуть на важливу справу.

Кошти, виручені на аукціоні, скерують на придбання автомобілів на передову.

100% коштів, виручених з аукціону, підуть на автомобілі, – розповідає волонтерка Леся Качурова. – Пізніше ми продаватимемо твори Нікіти Тітова на сайті, звідки гроші теж йтимуть на автомобілі, за потребами військових.

Всі роботи із серії, будуть підписані автором та організаторами. Початкова вартість лота – 15 тис грн, кожен крок – 1 тис грн.

Майже всі роботи Нікіта Тітов створив уже під час повномасштабної війни

З часом вартість цих робіт буде лише зростати. Тому запрошуємо всіх, хто цікавиться сучасним українським мистецтвом, прийти і підтримати українських митців, – говорить волонтерка Людмила Лінник. Ставки можна буде робити і онлайн – буде пряма трансляція. Роботи зможуть надсилати по всьому світу.

Авторка: Ольга Романська

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.