Спорт Фото

Олег Рипан: Команда «Тепловик-Прикарпаття» має двох рівноцінних воротарів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

20 січня івано-франківський МФК «Тепловик-Прикарпаття» розпочав підготовку до другої частини чемпіонату України серед команд другої ліги. Перші п’ять днів команда провела в Івано-Франківську, і вже  сьогодні, 25 січня, вирушає на свій перший повноцінний навчально-тренувальний збір, який проходитиме в місті Яремче до 3 лютого.

«Репортеру» вдалось поспілкуватись  з одним із тренерів івано-франківської команди, який готує воротарів, Олегом Рипаном.

Пане Олеже, як настрій, після майже двомісячної перерви у футболі?

Приємно, що та невелика перерва вже позаду. Настав час натхненно  працювати та втілювати те, що запланував тренерський склад команди на період підготовки до офіційного матчу першого матчу в цьому році.

Ви в команді відповідаєте за підготовку воротарів, прокоментуйте їх гру в першій частині чемпіонату.

Як відомо, наша команда в останній момент, як би мовити, «вскочила» до лав учасників чемпіонату України серед команд другої ліги. По цій причині належної та повної підготовки провести влітку не вдалось. Наразі спробуємо наверстати втрачене та в результаті зборів вийти на новий рівень. Щодо оцінки воротарів в першій частині, можна поставити задовільну оцінку діям у рамках воріт як Остапу Вульчину, так і Миколі Плетеницькому. Загалом зіграли надійно, в міру своєї майстерності. Були в їх виконанні добротні матчі, але й, на жаль, були помилки.

Довідки про воротарів «Тепловик- Прикарпаття»:

Остап Вульчин – 24 роки, вихованець івано-франківського футболу.   Загалом зіграв 27 матчів серед команд другої ліги, з них 13 в складі івано-франківського «Тепловика».

Микола Плетеницький – 31 рік, вихованець івано-франківського футболу. Виступав за команди:  НФК “Спартак», ФСК «Прикарпаття» – івано-Франківськ,  «Карпати» Яремче,  ФК «Тернопіль» та «Нива» Тернопіль, «Інгулець» Петрове. В складі івано-франківського «Тепловика» зіграв  5 матчів.

Команда вирушає на збір до Яремче. У складі наразі 24 футболісти, чи є серед новачків – воротарі?

Серед новачків воротарів немає. На сьогодні в команді два рівноцінні воротарі. Все залежить від них самих, від тієї роботи, яку ми проведемо в цей період, від їхнього відношення до своєї справи. Сподіваюсь, що збори в Яремче, в умовах середньогір’я, а потім, як заплановано, другий збір на Київщині, що припадає на участь в турнірі пам’яті Сергія Закарлюки. До цих змагань долучиться багато команд першої та другої ліги, які дадуть відповідь: хто буде першим номером у воротах нашої команди. Все залежить від хлопців, все у їхніх руках. Можу сказати, що заплановано багато роботи для воротарів як в основній групі, разом з командою, так і в індивідуальній програмі навчально-тренувального збору. Можу чесно сказати: їдуть вони не відпочивати.

Я постійно перед керівництвом ставлю питання щодо третього воротаря в команді. На жаль, фінансовий стан команди наразі не дозволяє цього зробити. В першій половинні сезону з нами тренувався 17-річний Олександр Новак, брат Андрія Новака, який наразі виступає за ПФК «Олександрію», але, на жаль, він отримав травму та на збори з нами не їде.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.