Спорт

БК «Говерла» в першому матчі фінальної серії перемогла львів’ян

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В першому матчі за перше місце в чемпіонаті України з баскетболу серед команд вищої ліги івано-франківська «Говерла» впевнено перемогла «Львівську політехніку» з рахунком 80:65 .

Це  вже 23 перемога  івано-франківської команди на власному майданчику із 24 проведених ігор. Єдиної поразки баскетболісти «Говерли» зазнали на першому етапі поточного чемпіонату саме від команди Ярослава Зубрицького.

Гості, в першому матчі  фінальної серії побудували гру від оборони,  сподіваючись на швидкі контратаки  та влучні кидки з трьох очкової зони.  В першій чверті  така тактика дозволяла львів’янам  позбавити  великої переваги  господарів поля в очковому доробку над «політехніками».

В другій чверті малюнок гри не змінився. «Ведмеді» намагались збільшити перевагу в очковому доробку, а їх суперник наздоганяв. Друга чверть навіть могла завершитись із нічийним рахунком, але неймовірний кидок із своєї половини поля Кирила Підковирова, за 2 секунди до великої перерви, встановив перевагу його команди у три очки в другій чверті.

Переломним у першому матчі фінальної серії стала третя чверть,коли іванофранківці збільшили свою перевагу до 10 очок та впевнено довели її до фінальної сирени.

Одним із вирішальних компонентів гри в цьому матчі , стала перемога «ведмедів»  у підборах. Показник господарів майданчика сягнув в 65 підбирань, з них 36 на своєму кільці, 19 на кільці суперника. У гостей цей показник  сягнув в 36 підбирань, з них 30 на своєму кільці. І лише 8 на кільці суперника.

Найрезультативнішими в БК «Говерли» стали Євген Коров’яков – 19, 14 у Олександра Белли та по 11 очок в Кирила Підковирова й Олександра Шостухи.

Другий матч фінальної серії, відбудеться у Львові, в четвер, 25 травня, в палаці спорту «Галичина».  Сподіваємось, що БК «Говерлі» до снаги виграти другий матч в серії та вибороти вперше звання чемпіона України серед команд вищої ліги на спортивній арені, яка є «фартовою» для міста Івано-Франківська так, як саме на ній, в 2011 р. НФК «Ураган» вперше став чемпіоном України з футзалу.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.