Відео Культура

Як Роман Луцький перевтілився у тарантінівського Шевченка у фільмі “Безславні кріпаки” (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Прем’єра стрічки «Безславні кріпаки» запланована на 8 жовтня 2020 року. Слоган фільму: «Катана, пістоль і сталеві вуса». Спочатку фільм називався “Тарас Шевченко: Перший самурай”. У березні 2020 був перейменований на “Безславні кріпаки”.

Дія у стрічці відбувається в 1844 році. Рятуючись від переслідування імператора Японії, на територію України потрапляє самурай. Випадково він знайомиться з молодим Тарасом Шевченком, якого вирішує навчити прийомам традиційних японських бойових мистецтв. Разом герої починають боротися за свободу українського народу, пише “Репортер” з посиланням на  Cinema.

Тараса Шевченка зіграє Роман Луцький, знайомий глядачам по «Сторожовій заставі» та фільму «Брати. Остання сповідь». Роль самурая Акайо виконає Сергій Стрельников («Олекса Довбуш»). Оператор фільму Дмитро Недря.

«Цей фільм про внутрішню трансформацію людини: від кріпака, який хоче втекти за кордон, ‒ до «самурая», який лишається і бореться за свою долю», – стверджує автор ідеї фільму та режисер Роман Перфільєв.

Він – не новачок в українському кіно і жанровому, зокрема. Перед проєктом про українського поета Перфільєв зняв горор «Лиса гора» – рідкісний жанр у східноєвропейському кінематографі.

Ідея зробити з Шевченка самурая прийшла Перфільєву відразу після Революції гідності.

«Коли я побачив, у яких незвичних іпостасях постає Шевченко на плакатах українських художників. Тарас-байкер, хіпстер, космонавт. Така невимушена подача канонічного образу пробудила і в мені бажання поглянути на Шевченка по-іншому. Окрім цього, я завжди цікавився японською культурою, зокрема самурайською. В якийсь момент мені здалося, що вона добре римується з українською, з її споконвічною ідеєю національно-визвольного руху».

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.