Культура Фото

У Крилосі звучала сучасна опера-реквієм “Вірую” і виступила Ніна Матвієнко (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Відомі українські музиканти виступили у селі Крилос Галицього району.
Духовно-мистецький проект “Вірую” до Дня незалежності України відбувся 25 серпня у Національному заповіднику «Давній Галич» на Крилоській горі, пише прес-служба Івано-Франківської ОДА.

«Сьогодні відбувається надзвичайно важлива та грандіозна подія – духовно-мистецький проект «Вірую». Саме віра дозволяє рухатися вперед та долати труднощі до кращого майбутнього нашої держави. – зазначив Олег Гончарук, голова ОДА – Віра допомагає переживати найважчі часи, проходити усі труднощі і негаразди. У цьому святому місці віра кожного у себе, у свої сили є запорукою успіху. А демонструючи людям українські мистецькі проекти європейського рівня ми показуємо, що в Україні можна і потрібно бути успішними».

На сцені у Крилосі виступила Народна артистка України Ніна Матвієнко. Основою програми стала нова опера-реквієм «IYOV», яка створена за книгою Йова зі Старого Заповіту з використанням латинських сакральних текстів.

також виступав квартет бандуристок «Гердан» Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника й академічний симфонічний оркестр обласної філармонії імені І. Маланюк.

 «Для того, щоб прийти у це красиве місце віри на Крилоській горі необхідно зрозуміти, що віра і дія сьогодні є найважливішими складовими нашого життя, – каже Анатолій Матвієнко, народний депутат України. – 27 років ми прожили у вільній і незалежній країні. Я хотів би, щоб сьогоднішній захід відвідала та інтелігенція, яка мала б не меті та була здатна вести за собою людей для добробуту та розвитку України».

Організатором мистецького проекту «Вірую» є благодійний фонд «Україна Інкогніта», обласна державна адміністрація, Івано-Франківська торгово-промислова палата та агенція регіонального розвитку області.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.