Культура Фото

У Франківську художники, яких хотіли виключити зі спілки, організували власну виставку (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У виставковому залі НСХУ презентували художню виставку під назвою «11». Виставка символічна, адже саме стільки художників Микола Якимечко представив на виключення зі спілки художників.

Художники кажуть, Якимечко одноосібно вирішив виключити зі спілки окремих осіб, пише “Репортер”.

До теми: Комунальний ЦСМ у Франківську живе тихо, але хоче дружити й жити голосно

Саме цей неординарний факт згуртував вигнанців-художників й спонукав до спільної виставки. Кажуть, що ймовірно, така виставка об‘єднає учасників у якусь нову художню формацію. На вистаці презентовано художні роботи виконані в різних техніках та жанрах.

«Кожен представляє те, що він є і який він митець. , – каже один з кураторів виставки Вололимир Повшик. – Якби не цей конфлікт- цієї виставки б не було».

Виставка триватиме два тижні.

На виставці “11” представлено роботи Богдана Бринського, Андрія Шабуніна, Ольги Шулепи, Вололимира Сандюка, Богдана Тимківа, Світлани Повшик, Володимира Повшика, Володимира Луканя, Богдана Кузіва, Василя Корпанюка, Богдана Гладкого, Оксани Бейлах.

Читайте також: На відкритті ювілейної виставки у Франківську художники влаштували протест (ФОТО)

Нагадаємо, сьогодні обласна спілка художників поділилася на два табори – на тих, хто підтримує Якимечка, і на тих, хто хоче бачити на посаді іншого кандидата.

Ця історія тягнеться ще з 2015 року, коли, за словами художників, Микола Якимечко ініціював зміни до статуту організації. Зокрема у статуті прописано, що головою спілки може бути лише людина, яка має чотири роки досвіду роботи у правлінні.

До теми: Художники без голови. Поки у Франківську митці воюють за владу, у них зникає майно (ФОТО)

А недавно на відкритті виставки до ювілею спілки художники заявили, що Микола Якимечко розколює обласну організацію та узурпував владу…

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.