Афіша Культура

The Hardkiss, Kazka та Willi William. Карпатський простір у Франківську готує 14 локацій

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
 21 березня, у четвер, о 13.00 год в приміщенні обласної філармонії провели прес-конференцію з нагоди оголошення програми ІV Міжнародного фестивалю мистецтв «Карпатський простір» («Carpathian Space»). Він пройде у Франківську 3-5 травня.

Це буде вже 4 рік, коли Франківськ опиниться в епіцентрі “Карпатського простору”.  Цьогоріч у фестивалі участь візьмуть 20 країн, серед яких : Україна, Грузія, Польща, Азербайджан, Болгарія, Угорщина, Молдова, Австрія, Литва, Латвія, Естонія, Франція,Білорусь, Словаччина, Румунія, Чехія, США та ін.

Фото: прес-служба міського голови

Марія Савка, перша заступниця голови ОДА говорить, що фестиваль “Карпатський простір” є вже гордістю всього Карпатського краю, на який чекають не тільки у нас, а і закордоном.

“Карпатський простір є потужним інструментом культурної дипломатії. Ми бачимо, як тут збираються митці, бізнесмени, дипломати. І це дуже тішить. За 4 роки його відвідали близько 200 тисяч осіб з 55 країн світу.” – каже Марія Савка

Як і у попередні роки, фестиваль багато уваги приділить арт-напрямку: живопис, скульптура, література, кіно, театр, музика, народні мистецтва. Особливим для цьогорічного фестивалю є театральний напрям.

Автор ідеї та співзасновник фестивалю Богдан Струтинський каже:

“Я завжди мріяв створити щось, чим міг би пишатися і чим пишалося б місто. Це не просто мистецька подія, це історія, яка має залишити у Івано-Франківську слід та сигнал, шоб далі щось розвивати. Він має на меті об’єднати і залишити про себе гарне враження. Цього року буде багато нових проектів та локацій, які, надіюся, приживуться і надалі будуть розвиватися”.

Головною локацією цього року буде палац Потоцьких. Там розсташується дитяча локація, музей, дитячий простір, вечірки діджеїв та джазові концерти. Протягом трьох днів фестивалю буде можливість побачити виставки “Життя і творчість” Івана Марчука, “Метафізичний часо-простір” Оксани Чепелик.

До теми: Оперета, драма і модерн-балет. Карпатський простір привезе до Франківська шість вистав. Програма

У рамках фестивалю буде відкритий перший” Музей міста” – освітньо культурний простір з експозиційними та виставковими залами. Хедлайнерами фестивалю стануть гурти The Hardkiss, Kazka, а також Willi Williams.

Загалом під час фестивалю паралельно працюватимуть 14 різних просторів для дітей та дорослих. Протягом трьох днів на локаціях просто неба будуть розташовані ярмарки, кухні різних країн та окремі локації з винами. Родзинкою цього року стане те, що вперше працюватиме кавова локація – Coffee Space на площі Міцкевича. Організатори обіцяють, це не буде просто продаж кави. Тут заплановані шоу та майстер-класи від баристів.

Міський голова Франківська Руслан Марцінків каже, що пишається таким фестивалем, бо він робить вдалий імідж для міста.

“Цього року ми очікуємо колосальну кількість гостей з Китаю, Португалї, а також майже з цілої Європи. В рамках фестивалю буде понад 150 заходів. Тішить, що цього року кількість локацій збільшиться. Ми зможемо використати площу Міцкевича, яка минулого року була на ремонті. Хочу сказати, що склалися труднощі у поєднанні свята ковалів та “Карпатського простору”, проте, думаю, ми їх вирішимо”.

Відкриття фестивалю відбудеться 3 травня о 18:00 на вічевому майдані театральною ходою.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.