Культура

Фестиваль «Французька весна» відкрили у Франківську (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Цьогоріч вже 15-тий фестиваль проходить в Україні і вдруге його проводять у Франківську.

«Програма цьогоріч більш розширена і популярність фестивалю зростає. Окрім кіно цьогоріч буде і музична програма і вистава. Тож запрошуємо всіх», – говорить співорганізаторка Юлія Кміта-Ференц.

Усі фільми покажуть французькою мовою з українськими титрами. Відкрили фестиваль підлітковою фантастикою «Одні». Усі квитки на показ вже розпродані. Також увечері цього дня покажуть «Ніч короткого метру».

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, як один із співорганізаторів додає, що нині ведуться переговори про відкриття відділення Альянс Франсез у Франківську:

«Локомотивом цього процесу ж Сергій Єрьомін і завдяки йому ми можемо відвідати події фестивалю «Французька весна» у Франківську. Ми маємо можливість познайомитися з французькою культурою, тому я раджу відвідати якомога більше заходів».

«Я вже два місяці у Івано- Франківську. І ми вже розпочали курси французької мови, з якої розпочинається французька культура. А вже сьогодні фестиваль відкриваємо фільмом «Одні», а увечері буде «Ніч короткого метру», – говорить
Сергій Єрьомін, представник Альянс Франсез. – У французькому кіно є все – і драма і комедія. Під час фестивалю покажуть ретроспективу. Але якщо будуть зацікавлені, можна буде робити до прем’єрні покази чи запрошувати конкретних режисерів чи акторів».

На закриття фестивалю завітає посолка Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.