Культура

Фотопортрет 2009

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда Розіслати понад тисячу запрошень по всій Україні, відібрати з-поміж надісланих на фотоконкурс найкращі. Трохи згодом – скло помити, світлини у рами повкладати, на драбину залізти, фотопортрети почепити, вночі дипломи попідписувати. Приготування до святкової імпрези майже завершене. Така ось кухня в одного з найпрестижніших фотоконкурсів України.

Відкриття експозиції Другого національного конкурсу «Фотопортрет 2009» імені Степана Назаренка відбулося 7 травня. Проект започаткований івано-франківською спілкою фотохудожників два роки тому — до 75-ліття від дня народження відомого фотомитця.

Долі портретних фото (подавалися під цифровими кодами) вирішувало журі: Ігор Гайдай з Києва, Сергій Гавелюк з Одеси і Павло Дроб’як зі Львівщини. Із надісланих близько півтори тисячі робіт журі відібрало 102 найкращі (72 учасники з 19 регіонів України).

Цікаво, що на конкурс можуть потрапити не тільки професіонали, але й аматори. Тому завоювати відзнаку чи навіть вибороти солідний приз від генерального спонсора (фотоапарат) може будь-хто. До речі, призовий фонд доволі солідний — 8 тис. доларів. Конкурсів з такими фондами  в Україні поки що лише два.

Тож, перше місце і золоту медаль отримав Вадим Козловський із Вінниці (робота «Конєв»), друге — Софія Райхман із Сімферополя (фото «Сестри»), третє — Серж Рубле із Чернівців («Погляд»). До речі, останній учасник попереднього разу здобув перше місце.

І це ще не все: під час перерви на відкритті виставки у краєзнавчому музеї продовжувались змагання фотографів. 15-хвилинна зйомка, 15-хвилинна обробка фотографії, майже миттєве віднайдення моделі, — словом абсолютний експромт. Після цього — мінімум часу на обговорення журі. Перше місце у бліц-конкурсі цього року та професійний фотоапарат Саnon дістався Тетяні Павлик.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.