Спорт

З прицілом на молодь

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Три дні в Івано-Франківську тривало боксерське свято. У спорткомплексі «Електрон» відбувався всеукраїнський турнір до Дня молоді. На Прикарпаття з’їхалися 78 боксерів з Вінниці, Чернівців, Тернополя, Переяслав‑Хмельницького, Львова, Теофіполя, Мукачева, Рахова, Херсона, Молдови. Велике представництво мала Івано-Франківщина. Змагалися у трьох вікових групах.

Як каже заслужений тренер України Анатолій Мушій, ще недавно в області була дуже сильна плеяда боксерів. Наразі триває зміна поколінь. Нині на Прикарпатті підростає дуже сильна молодіжна група, боксери 1991‑1992 років народження. Саме до них тренери придивлялися особливо уважно.

«Турнір став одним із етапів підготовки до цьогорічних Молодіжних ігор України з боксу, – розповів «Репортеру» віце-президент Івано-Франківської обласної федерації боксу Іван Данилишин. – Ми перевіряли цих боксерів, продивилися наших лідерів. Тут ще не виступали кілька найкращих, які зараз знаходяться на турнірах за межами області. Ми будемо планувати тренувальний процес і далі готуватися до Молодіжних ігор».

Анатолій Халаменда, голова Івано-Франківської міської організації союзу молоді регіонів України, яка виступила організатором змагання, раніше займався боксом у Анатолія Мушія. Відтоді цей вид спорту припав йому до серця. «Бокс мені дуже подобається, займався ним із сьомого класу школи. Це один з найрозвинутіших видів спорту на Прикарпатті, – каже Халаменда. – У майбутньому, вже цього року, ми будемо підтримувати й турніри з інших видів. Сподіваюся, молодь почне більше займатися спортом». На цьому турнірі він вболівав за своїх друзів, з якими колись разом займався, Назара Боднарчука та Володимира Марценюка.

Фонд пам’яті Андрія Федчука визначив кращих спортсменів турніру. Як розповів його голова Сергій Федчук, рідний брат Андрія Федчука, ця організація допомагає молодим боксерам та молоді загалом. Три дні представники фонду спостерігали за поєдинками та спільно із суддями і тренерами визначили кращих. Пам’ятні кубки отримали Назар Боднарчук з Івано-Франківська (серед дорослих) і Тарас Криштафович з Коломиї (серед молоді).

Турнір обслуговувала авторитетна суддівська бригада. Крім місцевих суддів, працювали рефері з Вінниці, Херсона, Чернівців, Мукачева. Головний суддя змагань Володимир Вострецов розповів, що турнір пройшов на високому рівні, незважаючи на те, що відбувався вперше. «Поєдинки були напруженими, і глядачам було дуже цікаво, – говорить він. – Думаю, на вересень, на Молодіжні ігри України з боксу зберемо хорошу команду. Дай Бог, аби цей турнір став традиційним, щоб наші спортсмени отримали додаткову боксерську практику».


Переможці боксерського турніру до Дня молоді

Юніори 1994‑95 р. н.
Тарас Криштафович (Коломия) (57 кг)
Ярослав Палійчук (Коломия) (60 кг)
Назар Поварчук (Надвірна) (63 кг)
Молодь 1992‑93 р. н.
Володимир Марценюк (Івано-Франківськ) (60 кг)
Андрій Котоус (Івано-Франківськ) (64 кг)
Степан Стефанишин (Івано-Франківськ) (51 кг)
Роман Кирста (Івано-Франківськ) (54 кг)
Віталій Чукур (Коломия) (57 кг)
Григорій Пряда (Херсон) (69 кг-а)
Любомир Озгович (Івано-Франківськ) (69 кг-б)
Арсен Різун (Коломия) (75 кг)
Олексій Заватин (Молдова) (91 кг)
Чоловіки, 1991 р. н. і старші
Владислав Харламов (Івано-Франківськ) (81 кг)
Назар Боднарчук (Івано-Франківськ) (60 кг)
Юрій Пастух (Івано-Франківськ) (64 кг)
Ярослав Рипньовський (Івано-Франківськ) (81 кг)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.