Спорт Фото

Вперше на зимовій Олімпіаді Україну представляють лише 33 учасники

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
9 лютого о 13:00 у Пхьончхані (Південна Корея) урочисто відкрили XXIII зимові Олімпійські ігри.

Цього року в  іграх візьмуть участь 95 країн. Три країни представлятимуть по одному атлету.

На цих іграх вперше беруть участь представники Африки – Еритрея та Нігерія, Азії – Сінгапур і Малайзія, Південної Америки – Еквадор, від Європи – Косово. Україну представляють 33 атлети, що є фактичним антирекордом нашої олімпійської збірної за всі часи виступів на зимових олімпіадах за роки незалежності. До цього найменше українських атлетів брали участь в іграх 1994 року в Ліллехаммері – 37. У Нагано-1998 було 56 спортсменів, Солт-Лейк-Сіті-2002 – 68, Турині-2006 – 52, Ванкувері-2010 – 45, Сочі-2014 – 43.

Івано-Франківщину представлятиме єдина спортсменка – фристайлістка Тетяна Петрова.  Тернопільщина делегувала 6 спортсменів, Львівщина – п’ять, Закарпаття – двох. Загалом до складу олімпійської команди входять представники 11 областей України та міста Києва.

9 лютого Тетяна Петрова вийшла на старт у кваліфікації до фінальної частини у фристайлі, дисципліна – могуль. За підсумками змагань Тетяні не вдалось пробитись до першої десятки. Із 30 учасниць вона фінішувала 29. У Тетяни є ще один шанс пробитись до фінальної частини змагань через додатковий раунд кваліфікації, за підсумками якого визначаться усі претенденти у боротьби за медалі. Фрістайлістики розіграють його у неділю 11 лютого.

Зимові олімпійські ігри триватимуть до 25 лютого. Змагання проходитимуть у 15 видах спорту, спортсмени розіграють 112 комплектів медалей. За словами міністра спорту України, виступ нашої збірної вважатимуть успішним, якщо буде здобута бодай одна медаль.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.