Спорт

Українки вдруге в історії виграли шахову Олімпіаду

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Україна вдруге в історії здобула “золото” на шаховій Олімпіаді у жіночому турнірі. До цих змагань українки підходили другими в рейтингу, повідомляє УП.

Українки вдруге в історії виграли шахову Олімпіаду

Завдяки ключовим перемогам Марії Музичук та Анни Ушеніної Україна здолала Польщу з рахунком 3:1 та завоювала золоті медалі, – повідомив сайт FIDE.

На шаховій Олімпіаді Україна виступила у жіночому турнірі у зірковому складі: Марії та Ганни Музичук, Анни Ушеніної, Юлії Осьмак та Наталії Букси. Турнір проводився уперше за чотири роки: на попередній Олімпіаді у 2018 році українки посіли друге місце, поступившись лише команді Китаю.

Читайте: Франківчанка Людмила Лузан стала дворазовою чемпіонкою світу

До шахової Олімпіади українки підходили у статусі другого номеру рейтингу. Лідерками жіночого рейтингу були шахістки з Індії на чолі з чемпіонкою світу-2019 у рапіді Гампі Конеру.

Формат змагань шахової Олімпіади передбачав 11 раундів, які грали команди за швейцарською системою. Загалом у жіночому турнірі взяли участь 162 збірні.

В останньому раунді Україна виграла дві з чотирьох партій проти Польщі. Марія Музичук здолала Аліну Кашлінськую: на 35 ході полька відмовилася продовжувати гру. А в заключній партії Анна Ушеніна дотисла польську шахістку Олівію Кьолбасу та принесла команді другу перемогу.

Читайте: Мистецтво – про перемогу. Чому франківці мають відвідати нову виставку у краєзнавчому музеї

Ще дві партії у протистоянні Україна – Польща були зведені внічию. Завдяки цьому Україна перемогла Польщу у протистоянні з рахунком 3:1.

У паралельних матчах Індія зазнала другої поразки на турнірі, поступившись США. Грузія з рахунком 3:1 здолала Азербайджан, і хоча зрівнялася з Україною за кількістю очок, поступилася їй за додатковим показником.

Першу перемогу на Олімпіаді українки здобули у 2006 році, і тоді у складі команди була Анна Ушеніна. А загалом це четвертий титул України на шаховій Олімпіаді: у 2004 та 2010 роках “золото” здобували чоловіки.

Пантоміма як «зброя». Живі скульптури з Франківська виступили у Бельгії та передали на ЗСУ 1500 євро 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.