Спорт Фото

Україна на Олімпійських іграх: скільки витрачає держава на участь у світовій першості

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У бразильському Ріо-де-Жанейро тривають змагання на XXXI Літніх Олімпійських іграх. Станом на ранок понеділка турнірну таблицю за кількістю золотих нагород очолюють збірні США та Китаю. «Слово і Діло» нагадує, у що обійшлася нашій країні участь у головному спортивному старті останніх чотирьох років.

До теми. Українка Світоліна обіграла Серену Вільямс на Ріо-2016

На підготовку атлетів-учасників Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Україна витратила удвічі менше коштів, ніж напередодні Олімпіади 2012 року в Лондоні. Зокрема, для участі в лондонській Олімпіаді Україна виділила 564 млн грн, 37 з яких пішли на закупівлю спортивного обладнання. Цьогоріч відповідні витрати склали 249,9 млн грн.

При цьому, на виплату призових за нагороди Ріо передбачено 144,4 млн грн. Як обіцяв раніше міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, призові українських спортсменів за «золото» складатимуть 125 тис. дол., за «срібло» – 85 тис. дол. (на 5 тис. дол. більше, ніж на лондонській Олімпіаді), за «бронзу» – 55 тис. дол.

Зображення клікабельне:

21220-1_uk_large

Нагадаємо, Україна розпочала змагання на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро ще 5 серпня з кваліфікації у стрільбі з лука.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.