Спорт

У березні у Франківську проведуть Міжнародні змагання зі спортивної ходьби

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У понеділок, 17 лютого, на щотижневій нараді під головуванням т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва йшлося про основні завдання розвитку галузі спорту у 2020 році.

Начальник управління спорту облдержадміністрації Орест Оклієвич розповів про основні заходи, які ввійшли до стратегії розвитку області, пише «Репортер» з посиланням на пресслужбу ОДА.

Зокрема, йшлося про популяризацію фізичної культури та спорту, розбудову спортивної інфраструктури, державно-приватне партнерство в спорті, розвиток масового та дитячо-юнацького спорту та спорт вищих досягнень.

За словами Оклієвича, у цьому році триватиме зміцнення матеріально-технічної бази закладів галузі. На стадії завершення – капітальний ремонт стадіону спорткомплексу ім. А. Гемби Національного технічного університету нафти і газу, триває будівництво сучасного басейну «Н2О-CLASSIC» в Коломиї. Яскравим прикладом державно-приватного партнерства є будівництво сучасного біатлонного комплексу на території ТРК «Буковель» та реконструкція трамплінів зі стрибків на лижах у селищі Ворохта.

Читайте також: На Прикарпатті визначили пріоритетні види спорту та планують “розкачати” рекламу

Продовжує діяльність школа вищої спортивної майстерності, яка у своїх навчально-тренувальних групах зосереджує спортсменів найвищого класу та, відповідно, забезпечує проведення постійно діючих навчально-тренувальних зборів із підготовки до національних та міжнародних змагань. Тому важливим завданням у 2020 році є отримання ліцензій на участь у Олімпійських іграх з таких видів спорту, як легка атлетика, вільна боротьба та веслування.

«У березні цього року в Івано-Франківську пройде важливий спортивний захід – Міжнародні змагання зі спортивної ходьби, на яких будуть розігруватися ліцензії на участь в Олімпійських іграх, – зазначив Віталій Федорів. – Необхідно забезпечити всі організаційні заходи, щоби провести змагання на найвищому рівні».

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.