Спорт

На Прикарпатті визначили пріоритетні види спорту та планують “розкачати” рекламу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 13 лютого, у Івано-Франківській ОДА обговорили план розвитку спорту на 2020 рік.

Зокрема, йшлося про якість та кількість спортивної реклами у ЗМІ, пише Репортер.

«Ми маємо розуміти, що виділяти державні кошти на все неможливо, – каже начальник управління молоді та спорту Орест Оклієвич. – Наприклад, у Німеччині визначили 24 пріоритетні види спорту. Під них будується інфрастуктура. Я б хотів, щоб у нас було так само. Кожна область повинна визначити для себе 5-10 видів спорту і створювати для них усі умови, щоб досягати високих результатів».

У 2020 році у список олімпійських та пріоритетних видів спорту увійшли: вільна боротьба, легка атлетика, важка атлетика, дзюдо, бокс, баскетбол, настільний теніс, веслування на байдарках і каное.

Неолімпійські види спорту: пауерліфтинг, самбо, спортивне орієнтування, кікбоксинг WAKO.

«Є зауваження стосовно волейболу. Пояснюю, чому він не увійшов у список. Пріоритетні види спорту – це ті, де в державі є хоча б один чемпіон світу в цьому виді, – каже Оклієвич. – Щоб вид спорту став таким, ми повинні мати досягнення на світовому рівні. Тому волейбол не став пріоритетним, хоч ми виділяємо багато коштів на його розвиток».

За словами Ореста Оклієвича, в ОДА створили рекламу про здоровий спосіб життя.

«Куди не подивишся – всюди лише реклама таблеток, – обурився Оклієвич. – Ми так загнемося, буде колапс. Недавно боролися із рекламою алкоголю та тютюнових. А тепер лише показують рекламу таблеток і розказують, як бути здоровому та лікуватися. Я прошу всі районні ради зайнятись цим – створити рекламу на білбордах, поширювати рекламу з інтернету про те, що відбувається в області в галузі спорту».

За його словами, треба «розкачати» по області рекламу.

«Є багато спортсменів, які можуть не поїхати на Олімпійські ігри, – говорить Оклієвич. – Ми їх забезпечили повністю, не сумнівайтесь. Але ми можемо просто не отримати ліцензії, бо нормативи дуже високого рівня, а місця скоротили. Я сподіваюсь, що з нашої області на літні ігри хтось потрапить, ще час є. А якщо ні, то це буде трагедія».

Крім того, на засіданні торкнулися питання винагород.

«Я хочу змінити нагородження наших спортсменів, – заявив Оклієвич. – Я не хочу вручати винагороди по три-чотири рази. І на день молоді та спорту, і на день фізвиховання. Окремо грошові, потім ці іменні дошки. Потрібно якось об‘єднати це. Крім нас ще багато інших структур винагороджують людей по кілька разів. Треба це скомпілювати. Ми вручаємо одні й ті самі стипендії по десять раз».

Автор: Богдан Мисюк
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.