Спорт

Тренер прикарпатських волейболістів, які виграли кубок області, розповів про плани команди

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Спортивний клуб “Прибилів” зумів пробитись до фінального етапу чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Першої ліги. кубок

Про становлення команди та завдання на сезон розповів головний тренер СК “Прибилів” Костянтин Лисейко  в інтерв’ю зі SportIF. кубок

– Розкажіть про історію створення спортивного клубу “Прибилів”.

– Спортивний клуб “Прибилів” створений у 2005 році. Наразі він об’єднує два напрямки – футбол та волейбол. Звісно, у волейболі в нас значно вищі здобутки, тож не дивно, що Прибилів знають як волейбольне селище.

У сезоні 2005 року ми стартували у Першій лізі обласного чемпіонату з волейболу і одразу зуміли вибороти золоті нагороди та підвищитись у класі. І з того часу команда виступає у Вищій лізі та є незмінним учасником фінального четвірки “вишки”.

Найбільшим досягненням є перемога у кубку області сезону 2014/2015 (розмова велась ще до переможного для “Прибилова” фіналу кубка області сезону 2017/2018 – ред.).

Окрім того, минулого року наш клуб вперше в історії виборов бронзові нагороди чемпіонату України серед чоловічих команд Другої ліги. Це перші нагороди для Тлумаччини з ігрових видів спорту за часів незалежності.

– Задоволені перебігом сезону для команди?

– В принципі, сезоном я задоволений. Окрім головної команди, я ще є тренером і юнацького складу “Прибилова”. Юнаки наразі також є лідером своєї вікової категорії Вищої ліги.

Взагалі, “Прибилів” – доволі молода команда. Наразі у нашому пасиві лише дві поразки. Одна у чемпіонаті України від житомирського ВК “Житичі”. В них бюджет в десятки разів вищий за наш і зібрані колишні гравці столичного “Інваспорту”, що є чемпіонами світу та Європи. А друга у Вищій лізі проти коломийського “Прикарпаття”. У тій грі я надав шанс нашій молоді, те, що називається “обкатав” юних волейболістів. Хоч ми програли 2:3 та я задоволений, адже мав змогу переглянути найближчий резерв, а хлопці отримали неоцінений досвід у матчах з сильнішими суперниками.

– Які завдання на поточний сезон?

– Я тренер-максималіст по житті, тож, звісно, намагатимемося перемагати у будь-яких турнірах.

У Вищій лізі у нас є доволі серйозний конкурент – це волейбольний клуб “Залуччя”, де зібрані хороші досвідчені виконавці. Так, у нас доволі молодий колектив, та хлопці амбіційні, з юнацьким запалом та жагою до перемог. Наразі кістяк команди складають виконавці 1997-2000 р. н. Як відомо, розквіт у ігрових видах спорту складає 25 років, тому у нас все ще попереду. Ми розуміємо, що “Залуччя” десь переважає нас у досвіді, та ми готові боротись і перемагати.

В чемпіонаті України на нас очікують важливі два гостьові тури в Умані та Житомирі. Не буду приховувати, але у нас стоїть завдання привезти медалі. Ми не їдемо на екскурсію (посміхається – ред.), ми вирушаємо за медалями Першої ліги.

Якщо порівнювати бюджети 16-ти учасників Першої ліги, то наш бюджет – десятий (!) серед усіх учасників. Як відомо, гроші у волейбол не грають, тож ми своїм прикладом доводимо, що можна добиватись успіхів і зі скромним бюджетом.

– Чи є бажання підвищуватись у класі?

– Звісно є, і не лише бажання. Я особисто бачу “Прибилів” міцним середняком Вищої ліги чемпіонату України. У нас вже є напрацювання в цьому напрямку, ведемо переговори з гравцями, адже Вища ліга потребує відповідних виконавців вищого класу.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.