Спорт

Спортсмени з ПНУ здобули п’ять медалей на чемпіонаті України з вільної боротьби

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 11 лютого, в Прикарпатському університеті відбулася прес-конференція про підсумки першого року діяльності Академії вільної боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина.

Академія створена на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Нині її вихованцями є 20 спортсменів з числа студентів та випускників університету, пише Репортер з посиланням на пресслужбу ПНУ.

Студенти здобули перемоги на чемпіонаті України з вільної боротьби серед чоловіків, який відбувся в Харкові. Чемпіонами України стали вихованці академії – Андрій Джелеп, Ігор Никифорук (золоті медалі), Іван Білейчук та Валентин Блясецький (срібні медалі), Ярослав Гурський (бронзова медаль). Крім вихованців академії золото чемпіонату також здобув вихованець Калуської спортивної школи Андрій Свирид.

«Академія боротьби Прикарпаття – це новий етап легендарної Джурівської спортивної школи. Радію, що цей новий етап розпочався з перемог. Це титанічна праця великої групи людей, які зробили цей успіхів. Хотіб би подякувати в першу чергу головному тренеру Івану Васильовичу Курилюку. Те що він робить – це неоціненна праця в розумінні формування української школи боротьби. Це той етап коли ми стаємо свідками дійсно величі української вільної боротьби. І я переконаний, що може за декілька десятиліть Прикарпаття буде мати призерів і чемпіонів олімпійських ігор», – каже ректор Ігор Цепенда.

«Я перейшов у нову для себе категорію, олімпійську категорію – 65 кг.  На цьому чемпіонаті провів 6 сутичок.Було непросто боротися, адже випало боротися зі спортсменом, який є лідером в цій категорії. Звичайно, що результат міг бути кращим. Потрібно далі працювати, досягати нових перемог, щоб потрапити на ліцензійні турніри, на олімпійські ігри», – говорить срібний призер чемпіонату України Іван Білейчук.

26-28 лютого в Палаці спорту України відбудеться традиційний міжнародний турнір з вільної боротьби, на якому будуть представлені спортсмени з понад 30-ти країн світу і серед них студенти Прикарпатського університету – вихованці Академії боротьби.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.