Спорт

Прикарпатець Євген Марусяк переміг на Континентальному Кубку світу зі стрибків з трампліна

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Стрибун з трампліна з Криворівні Євген Марусяк переміг на Континентальному Кубку світу. Для Марусяка це найкращий результат в кар’єрі на Континентальному кубку, другому за силою дивізіоні світових стрибків. Про це повідомляє ресурс Skijumping. UA, пише Репортер.

Довгоочікувана та історична звитяга українського стрибуна з трампліна на міжнародній арені. Нокаут для суперників! 17.2 бали привіз українець найближчому переслідувачу! Наш Євген підкорив трамплін “Vogland arena”, – повідомляють на Skijumping. UA.

Учора Євген здобув 7 місце, а сьогодні стрибнувши на 138 та 135.5 метрів, здобув золоту перемогу.

За інформацією Sport.UA, на зимовому Континентальному кубку українець раніше жодного разу не набирав очки, а у літньому його найкращий результат – 12 місце у Казахстані в липні 2019 року.

7 місце – це другий найкращий результат в історії України на Континентальному кубку, після 6 місця Володимира Гливка у далекому 1996 році.

Два тижні тому Марусяк приніс Україні перші за 13 років очки на Кубку світу.

Нагадаємо, Євген Марусяк з Криворівні минулого року вперше взяв участь в Олімпійських іграх. Його найкращий результат – 47 місце на нормальному трампліні.

На чемпіонаті світу-2021 зі стрибків з трампліна він став 39-им на великому трампліні.

Його найкращий результат на рівні Кубка світу – 46-ті місця на етапах у польському Закопане та румунському Ришнові (2020/21), а на Гран-прі – 16 місце у казахстанському Щучинську (HS99).

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.