Спорт

Прем’єр-ліга України: підсумки першого кола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

УПЛ пішла на зимову паузу, і вже можна підбивати підсумки першого кола турніру. Щоправда, формально воно ще не завершене: декілька відкладених матчів перенесли на весну. Зокрема, гру «Дніпра-1» з «Олександрією», яку спочатку призупинили через повітряну тривогу, а згодом вирішили дограти вже через кілька місяців. Випадок надзвичайно рідкісний, якщо не унікальний у світовій історії. Та як там що, Прем’єр-ліга України зараз відпочиває, і вже точно відомий її зимовий чемпіон. 

Прем'єр-ліга України: підсумки першого кола

Цей проміжний титул дістався «Дніпру-1», який майже ідеально пройшов першу частину сезону, перемігши по ходу турніру обох грандів вітчизняного футболу. Дещо змазала кінцівку прикра поразка в останньому матчі проти «Кривбасу», але дніпряни досі мають 5 очок відриву від «Шахтаря». Щоправда, у гірників залишається гра у запасі.

«Динамо», для якого нинішня осінь видалася відверто невдалою, під кінець трохи розігралося та покращило своє становище у внутрішній першості. Наразі клуб займає третю сходинку таблиці Прем’єр-ліги України. Кияни мають однакову кількість очок з «Шахтарем», але зіграли на 2 поєдинки більше. Серед інших претендентів на єврокубки перспективнішими сьогодні виглядають позиції луганської «Зорі» та «Олександрії».

В самому низу перебувають «Львів» та «Чорноморець». Від одеситів очікували набагато більшого з урахуванням повернення Романа Григорчука, але поки що знаному фахівцю не вдалося створити боєздатний колектив. Не відразу пішли справи й у Юрія Вернидуба, ще одного відомого українського тренера, що повернувся до УПЛ. Та поступово очолюваний ним «Кривбас» оживає й вже весною цілком здатен зазіхнути на єврокубки.

Чемпіонат Німеччини: безальтернативна «Баварія» та претенденти

Бундесліга повернеться до глядачів лише 20 січня. Головна інтрига цього сезону — чи зуміє хтось нарешті скинути «Баварію» з чемпіонського п’єдесталу — здається вже не стоїть на порядку денному. Мюнхенці пішли на зимову паузу з комфортним 4 очками відриву від найближчого конкурента. Враховуючи, що після традиційної перерви вони завжди виглядають набагато потужніше, можна сміливо ставити на те, що нинішній чемпіонат Німеччини пройде за звичним сценарієм. Та не варто поспішати, адже зіграно лише 15 турів. А ось боротьба за медалі та єврокубкові місця точно обіцяє бути надзвичайно цікавою. Серед головних претендентів:

  • «Фрайбург»,
  • «Лейпциг»,
  • «Айнтрахт»,
  • «Уніон»,
  • дортмундська та менхенгладбаська «Боруссії»,
  • «Вольфсбург».

У першому поєдинку після відновлення чемпіонату Німеччини «Лейпциг» прийматиме «Баварію». У випадку перемоги господарів інтрига у боротьбі за титул може знову загостритися. Залишається лише дочекатися завершення паузи.

Автор sport.ua: Сергій Циба https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.