Спорт

Організатори забігу «Вишиванка IF RUN» планують зібрати 150 тис грн для ЗСУ (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Не змагатися, але пробігти у зручному темпі, щоб допомогти ЗСУ. В Івано-Франківську на День Незалежності проведуть традиційний забіг “Вишиванка IF RUN”.

Цьогоріч він буде повністю благодійним – організатори хочуть зібрати 150 тисяч гривень на потреби для ЗСУ, йдеться у сюжеті Каналу 402, пише Репортер.

Стартуватимуть учасники на міському озері. Бігуни змагатимуться на двох дистанціях: три та дев’ять кілометрів. До забігу можуть долучатися і дорослі, і діти.

Читайте також: На Прикарпатті археологи знайшли нові артефакти: чому це важливо

Усі зібрані кошти організатори перерахують Координаційному центру Save Ukraine Now. За них закуплять засоби зв’язку для прикарпатських батальйонів, які зараз боронять Україну на передовій. Вартість одного приладу близько 700 доларів.

Читайте також: Пантоміма як «зброя». Живі скульптури з Франківська виступили у Бельгії та передали на ЗСУ 1500 євро 

У зв’язку є постійна потреба. Ми постійно закуповуємо ручні, автомобільні рації та ретранслятори, – говорить представниця Координаційного центру #SaveUkraineNow Марія Мелінишин. – Тому, якщо ви біжете, то знайте – ваш внесок буде перерахований на рації для хлопців. І завдяки тому, що ви біжите наші військові отримають надійний зв’язок. Це одна з топових позицій у запитах від військових. Далі йдуть тепловізори та дрони.

Наразі на забіг зареєструвалося близько 60 учасників. Загалом, кажуть організатори, очікують на понад дві сотні бігунів. Після змагань кожен отримає у подарунок футболку-вишиванку та пам’ятну медаль-фінішера.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.