Спорт

Олімпіаду проведуть кілька областей?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У 2014 році Україна готова здійснити перший крок до зимової Олімпіади-2022. Ним стане подача аплікаційної форми до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) на проведення ігор. Про це журналістам 2 серпня, проінспектувавши гірськолижні центри Львівщини, повідомив голова НОК України Сергій Бубка. Він пояснив, що до цього моменту треба виконати мінімальні вимоги, а саме – приготувати концепцію проведення Олімпіади. Бубка переконаний, що Україна має всі шанси вибороти це право, адже можна підготуватися повністю з нуля.

Віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков після оглядин спортивної бази «Тисовець» на Львівщині також наголосив, що умови, які потрібно буде створити для проведення Олімпійських ігор, його не лякають. «Немає нічого неможливого, – наголосив він. – Якщо ми сьогодні розпочнемо, то МОК прийме в нас цю заявку». Водночас Колесніков оминув відповідь на запитання, яка саме область – Львівська чи Івано-Франківська – стане основ­ним майданчиком проведення Олімпіади.

У той же час технічний делегат лижного спорту Міжнародної федерації FIS Ігор Сидорко днями заявив, що Львівщина може провести Олімпіаду спільно з іншими областями. В Європі так часто буває. Однак, за його словами, якщо брати до прикладу гору Говерлу – то тут це неможливо, бо це Національний парк. Курорт «Буковель», переконаний експерт, чудовий, але для туризму, а не для спорту. А ось якщо проводити ігри на базі Ворохти – то тут все треба починати з нуля.

Уже найближчим часом дослідження урядовців та спортивних функціонерів чекають і Прикар­паття за Закарпаття.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.