Спорт

Медалі з Універсіади

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Добігає до завершення 27 всесвітня студентська Універсіада в Казані. Україна на змаганнях тримається у першій п’ятірці медального заліку. За кілька останніх днів спортсмени Прикарпаття вибороли на турнірі п’ять медалей.

Футболісти не дотягнули

Першим у Казані почав змагатися Роман Бочкур, студент Прикарпатського національного університету (ПНУ). Футболіст став по-справжньому незамінним у складі футбольної команди України. Захисник зіграв у п’яти із шести матчах нашої команди, при чому в чотирьох — усі 90 хвилин.

Українські футболісти на груповому етапі зіграли внічию з Уругваєм 2:2, програли Японії 1:4 та перемогли Туреччину 3:1. Далі був чвертьфінал з Великобританією, в якому усе вирішив єдиний гол британців з пенальті на 54 секунді. Бочкур відзначився жовтою карткою.

Після цього в турнірі за 5‑8 місця Україна обіграла Канаду 1:0. Останнім акордом стала поразка від Ірландії 3:1 і шосте підсумкове місце.

Стратеги 64 клітинок

Одним із перших свій змагальний шлях на Універсіаді почав шахіст з Івано-Франківська Володимир Онищук. До слова, шахи включили до числа додаткових видів спорту Універсіади лише вдруге. У чоловічому турнірі взяли участь 86 шахістів з 37 країн.

Онищук, студент Харківської юридичної академії, почав змагання дуже вдало. За чотири перші партії він набрав 3,5 очка з чотирьох можливих і очолював турнірну таблицю. Але в наступних чотирьох партіях він переміг лише двічі та двічі програв. Універсіаду гросмейстер завершив на 16 місці. У командному змішаному заліку українські шахісти посіли восьме місце.

Гуртом стріляти легше

Марта Бойчук, студентка ПНУ, почала боротьбу в Казані у п’ятницю, 12 липня. У кваліфікації зі стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів вона зайняла 24 місце та припинила боротьбу у цій дисципліні.

Попри невдалий старт, медаль Марта Бойчук таки взяла. Успіх прийшов у командній стрільбі з пістолета з 25 метрів. У фінальних стрільбах 16 липня разом із Оленою Костевич і Катериною Домкіною наша спортсменка зай­няла друге місце.

Гусяк тримає планку

А першу медаль серед прикарпатців виборола у суботу, 13 липня, борець вільним стилем Ірина Гусяк. Студентка Львівського державного університету фізичної культури змагалася у вазі до 55 кг і провела тут чотири сутички.


До цьогорічної європейської бронзи Ірина Гусяк додала срібло Універсіади 

Після трьох перемог над суперницями з Польщі, Чехії та Північної Кореї Гусяк пробилася до фіналу і вийшла на росіянку Валерію Коблову. Господарка змагань очікувано перемогла. Тут варто сказати, що росіяни на домашній Універсіаді почуваються дійсно впевнено. У вівторок, 16 липня, в активі російських студентів було вже понад 250 медалей, з них — 136 золотих. Для порівняння, у Китаю, який йде другим в медальному заліку, — усього 76 нагород.

Ще один борець Любомир Литвинчук, студент Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огнієнка, програв уже в першій сутичці. Він не зміг пройти суперника з Туреччини.

Прорив у самбо

Одразу три медалі наші спортсмени вибороли у самбо. У неділю, 14 липня, срібними медалями відзначилися дві Олени — Куницька і Сайко. Обидві — вихованки надвірнянської СДЮШОР профкому ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття».

Студентка Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ) Олена Куницька у вазі до 48 кг провела чотири сутички. Переможну ходу нашої борчині у фіналі зупинила росіянка Олена Бондарєва. Так само росіянка стала на заваді на шляху Олени Сайко у вазі до 60 кг. Студентка ПНУ здобула дві перемоги, але у фіналі програла Яні Костенко.


Після трьох перемог Олена Куницька програла у фіналі 

У понеділок, 15 липня, бронзову медаль Україні приніс ще один вихованець надвірнянської борцівської школи Михайло Ілитчук. У вазі до 57 кг він спочатку поступився монголу, але потім переміг у двох втішних сутичках — у суперників з Вірменії та Білорусі. Без медалі у самбо залишилась лише Марія Остап’юк, яка програла свою другу сутичку у вазі до 56 кг.

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.