Спорт

Лідію Гунько з Прикарпаття на Олімпіаді просили надати ПЛР-тест для саней

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Лідія Гунько, перша в історії України бобслеїстка-учасниця зимової Олімпіади, надіслала свій боб до Пекіна.

Однак, з його отриманням у Гунько з’явилися проблеми, пише Репортер з посиланням на Суспільне Спорт.

Гунько новини Івано-Франківська

Так, український скелетоніст Владислав Гераскевич повідомив у своєму Instagram, що китайська сторона вимагає сплатити ПЛР-тестування для боб-саней, на яких виступатиме Лідія.

Наша команда зіштовхнулась з черговою проблемою на шляху до Китаю. Цього разу – пов’язану з переправкою боб-саней, на яких буде змагатись Лідія Гунько. Китайська сторона вимагає сплатити величезну суму грошей за ПЛР-тестування боб-саней та усіх речей, які знаходяться в контейнері, у якому це все прибуло в Китай. Як ви думаєте, звідки будуть брати мазок? – написав у своєму Instagram Гераскевич.

У коментарі для Суспільне Спорт Владислав повідомив, що з боба дійсно повинні взяти мазок, аби перевірити його на наявність коронавірусу, після чого оброблять інвентар рідиною для дезинфекції. Окрім боба, на такі процедури також чекають ковзани для скелетона та ковзани для боба.

Гунько новини Івано-Франківська

За словами Гераскевича, подібні маніпуляції коштуватимуть команді 1400 юаней за одиницю, тобто близько 6500 грн. Водночас українські спортсмени дізнались про цю процедуру тоді, коли контейнер із їхнім інвентарем вже опинився в Пекіні. Тобто українській команді потрібно було витратити мінімум 19500 грн, аби ввезти речі в Китай.

Пізніше президент Всеукраїнської федерації бобслею та скелетону Михайло Гераскевич заявив, що питання щодо транспортування інвентаря було оперативно вирішено за сприяння НОК України та Міністерства молоді та спорту України.

Що відомо
  • Лідія Гунько з Івано-Франківської області. Вона виступає на міжнародному рівні в монобобі з 2019 року та в бобі-двійці – з 2020-го. Раніше жодна представниця від України не змагався в дисципліні “монобоб”. Також жіночий монобоб дебютує в програмі Олімпійських ігор у Пекіні.
  • В олімпійському сезоні Гунько двічі піднімалась на п’єдестал. У листопаді 2021 року вона в парі з Іриною Ліщинської стала третьою в Альтенбергу на Кубку Європи, а вже в січні 2022-го Гунько виграла “бронзу” з монобобу на Світовій серії у Вінтербергу.
  • Владислав Гераскевич – єдиний в Україні скелетоніст, який виступає на рівні етапів Кубка світу. Для Гераскевича ця Олімпіада стане вже другою в кар’єрі. Раніше на іграх у Пхьончхані українець показав 12 місце.

Прикарпатка стала першою в історії представницею України в монобобі на Олімпіаді-2022

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.