Спорт

Франківські баскетболістки вибороли золото на європейському чемпіонаті

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Жіноча збірна команди з баскетболу 3х3 з Прикарпатського університету стали переможцями Європейського університетського чемпіонату EUSA 2019.

Чемпіонат проходив у Португалії. У фінальній грі баскетболістки з рахунком 11:10 переграли команду португальського університету Айвейру. Про це повідомили 7 серпня на пресконференції в університеті, інформує пресслужба ПНУ.

«Впродовж останніх років університетська збірна стала,зокрема,чемпіоном Європейської універсіади 2017 року, віце-чемпіоном всесвітньої універсіади 2018 і сьогодні маємо чергове підтвердження високого рівня нашої команди. Це величезна подія для українського студентського спорту, адже ми підіймаємось в європейському рейтингу. Переконаний, що наші перемоги попереду, в Китаї, на чемпіонаті світу», – каже ректор університету Ігор Цепенда.

«Ця перемога нам дала можливість прийняти участь у фіналі чемпіонату світу з баскетболу 3х3, який відбудеться в листопаді цього року в Китаї. У нас попереду важлива підготовка до світової першості. Ми будемо намагатися вдало виступити», – говорить головний тренер команди Юрій Процюк.

Жіноча студентська команда Прикарпатського університету, як золотий призер європейського чемпіонату 2019 отримала від Олімпійського комітету України також буде представляти Україну на перших пляжних олімпійських іграх, які відбудуться 10-16 жовтня цього року в Державі Катар. Організатор ігор – Міжнародний олімпійський комітет. Програма включає 18 видів спорту, серед яких і баскетбол 3х3.

Команда Прикарпатського національного університету, яка склала основу збірної України з баскетболу 3х3, виступила у такому складі – Вероніка Космач, Ольга Сєвакова, Тетяна Юркевічус, Олеся Малашенко. Головний тренер команди – Юрій Процюк. Керівник команди – декан факультету фізичного виховання і спорту ПНУ Ярослав Яців.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.