Світ Спорт

Баскетболістки збірної України розповіли у Франківську про підготовку до європейської першості (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У понеділок, 4 липня, в Івано-Франківську тренер та гравці жіночої збірної України з баскетболу 3х3 розповіли про підготовку до Чемпіонату Європи-2016. Дівчата вибороли путівку на єропейську першість, подолавши кваліфікаційний турнір.

13570281_620471288129879_268329099_o

На змаганнях, які відбулися в Амстердамі (Нідерланди) минулого тижня, баскетболістки перемогли команди Естонії, Німеччини, Ізраїлю та Сербії. Програли українки лише чешкам. За збірну України виступали чотири спортсменки. Серед них – вихованка Калуської дитячо-юнацької спортивної школи Оксана Кісільова, а також три представниці Франківської ДЮСШ №2 – Ольга Мазніченко, Наталія Скорбатюк і Дар’я Завідна.

У такому складі українки грали вперше. Наталія Скорбатюк, яка дебютувала на змаганнях такого рівня, каже, що команда впоралася дуже навіть непогано.

13579873_620471281463213_1532340694_o

“Треба ще, звісно, трохи налагоджувати командну гру, бути більш зіграними”, – говорить вона.

Команда тренувалася у Буковелі. Капітан збірної Ольга Мазніченко зазначила, що важливою складовою успіху стала якісна підготовка. Головний тренер команди Юрій Процюк зауважує, що українкам треба грати якомога більше турнірів.

“Навіть якщо ми зараз виграємо Чемпіонат Європи – не значить, що ми кваліфікуємося на світову першість. Для цього потрібен високий рейтинг”, – наголошує він.

Чемпіонат Європи відбуватиметься з 2 до 4 вересня у столиці Румунії – Бухаресті. На змаганнях будуть відбирати команди-учасниці світової першості, яку цьогоріч прийматиме Китай.

Довідка. Майданчик для баскетболу 3х3 має розмір 15м у ширину і 11м у довжину. Гра проходить на половині з одним кошиком. Розмітка, як у стандартного баскетбольного майданчика. Кожна команда складається з чотирьох гравців – трьох на майданчику і одного запасного. За вдале попадання з середини лінії дальніх кидків зараховують одне очко. З-за лінії дальніх кидків – два пункти, попадання зі штрафного – один бал.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.