Культура

Виставку оригінальних творів Шевченка у Франківську продовжили ще на тиждень (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У п’ятницю, 19 листопада, у кінотеатрі «Люм’єр» відбулась підсумкова пресконференція «Справжній Шевченко»,а попісля неї показ фільму «Тарас.Повернення».

Нагадаємо, на виїзній виставці «Справжній Шевченко» представлено більше як 30 творів художника з колекції Національного музею Тараса Шевченка. Це роботи в жанрах пейзажу, портрета, автопортрета та композиції на біблійні, історичні й побутові теми, пише Репортер.

«Час від часу протягом трьох тижнів заходив у музей. Я бачив людей, які казали: не підходьте, я хочу 10 хвилин поспілкуватися з Тарасом, – говорить один з організаторів виставки в Івано-Франківську Роман Ткач. – Те що ми планували – вдалося. Франківські і область прийняли Тараса. Це добрий приклад для українського бізнесу. Будь ласка, беріть приклад з «Моріс Груп».

За словами представника «Моріс Груп» Андрія Романчука, для них це дуже серйозна та велика подія.

«Ми вражені кількістю відгуків у соціальних мережах. Кількість людей, які віддали музей – вражає, -говорить Романчук. – Процес який ми робили у Франківську дав поштовх і іншим. Також одна київська юридична компанія звернулися, аби з Франківська виставка поїхала у Флоренцію. Там відкрили пам’ятник Шевченку».

«Ми з вами переживаємо період, коли відбувається перелом у ставленні до Шевченка, – впевнена головна зберігачка фондів Національного музею Тараса Шевченка в Києві Юлія Шиленко. – Коли ти бачиш результат, що люди попри карантин, прийшли в такій кількості, привели своїх дітей, це викликає захоплення».

Читайте також:

Селфі з Катериною. Чому насправді варто піти на виставку картин Шевченка у Франківську (ФОТО)

Також вона додала, що зважаючи на ажіотаж і велику кількість людей. які би ще хотіли подивитися виставку – її продовжили ще на тиждень.

До речі, загалом виставку «Справжній Шевченко» відвідали 15145 відвідувачів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.