Культура

Вперше на заході України: у Франківську презентували виставку оригінальних картин Шевченка (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У вівторок, 26 жовтня, в Івано-Франківську відкрилася виставка «Справжній Шевченко». Вперше у місті представили оригінальні роботи Тараса Шевченка.

Їх можна переглянути у Музеї мистецтв Прикарпаття, пише Репортер.

«Це перша виставка оригіналів Шевченка у такому обсязі на заході України. – каже Юлія Шиленко, головна зберігачка фондів Національного музею Тараса Шевченка в Києві. – Деякі картини вперше покинули музей. Чому така підбірка? У Шевченка не так багато олійних творів – лише 28. Основна частина висить у нас в експозиції. Частину привезли у Франківськ, решту залишили у музеї у Києві. Ми підібрали роботи так, щоб всі етапи творчості Шевченка були представлені на виставці: ранні твори, картини, намальовані під час подорожей Україною, під час заслання і останнього періоду творчості».

Серед представлених картин – відомі «Катерина», «Селянська родина», «Одаліска». А також – портрет Жуковського, намальований Карлом Брюлловим. Ця картина викупила Шевченка з кріпацтва. Всього можна переглянути 37 робіт.

Колекцію привезла до Франківська компанія «Моріс-Груп». На відкриття зібралося багато митців та відомих людей.

«Ця акція, де Шевченко прийшов до Франківська, – це знаменно, – говорить актор Богдан Бенюк. – Ми багато знаємо про Шевченка. Але тепер він прийшов через бізнес. Я вже отримую дзвінки з інших міст, які питають, чи можна до них привезти Шевченка. Я думаю, місяць тут буде паломництво. Важливо, щоб прийшли учні. Мене переповнюють емоції».

Виставка триватиме до 21 листопада. Музей працює з вівторка по неділю, з 10:00 до 17:00. Вхідний квиток: 40 грн для дорослих, 20 грн для студентів та 10 грн для учнів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.