Культура

Відомий франківський диригент здобув перемогу у міжнародному конкурсі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Днями в Одесі відбувся V Міжнародний диригентсько-хоровий фестиваль-конкурс «Odessa Cantat ». Прикарпаття на цьому конкурсі представив відомий український хоровий диригент Володимир Рудницький.

Конкурс відбувався в кілька етапів, а самі конкурсанти мали змогу представляти свою кандидатуру в різних номінаціях. В складі журі були фахівці у сфері диригуваня не тільки України, але також і країн Латвії, Естонії, Румунії, Молдови та Македонії. Кожен конкурсант мав представити програму з двох творів у виконанні хору, пише Репортер.

Художній керівник та диригент Камерного хору «Воскресіння» Володимир Рудницький змагався в категорії професійних диригентів та здобув найвищу нагороду (Grand Prix) серед більш ніж 35 учасників.

Довідково: Володимир Рудницький – засновник, художній керівник та диригент Камерного хору «Воскресіння, голова Івано-Франківського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, випускник Львівської національної музичної академії та Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету. Разом із колективом хору – переможець та лауреат багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Ім’я Володимира Рудницького занесено до Української музичної енциклопедії.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.