Культура

Вавилонська бібліотека розпочала передпродаж книжки Курта Воннеґута «Сніданок чемпіонів»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Воннеґут писав цей роман як подарунок собі на п’ятдесятиріччя. І вийшов чи не найліпший його текст: безмежно самоіронічний, із чорним гумором, автобіографічними алюзіями та трагедіями, що стають органічними частинами вахканалії дійсності – як завжди у Воннеґута.

У п‘ятницю, 31 січня, Вавилонська бібліотека оголосила передпродаж книжки Курта Воннеґута «Сніданок чемпіонів, або Прощавай чорний понеділку!». Книжка з твердою обкладинкою наразі коштує 250 грн (потім — 290), а книжка з м’якою обкладинкою – 190 грн (потім — 230). Передпродаж завершиться 29 лютого, пише “Репортер“.

До теми: Заснована у Франківську «Вавилонська бібліотека» видала Цивільний кодекс Галичини

“Робота над «Сніданком чемпіонів» тривала два роки і це, мабуть, наш найнесподіваніший проєкт. Свого часу Курту Воннеґуту в цьому тексті вдалася деконструкція роману, як жанру. Ми ж спробували зробити деконструкцію книжки, як об’єкту. Про ці експерименти з обкладинкою та дизайном ми ще обов’язково розкажемо детальніше”, – повідомляють у видавництві.

Команда «Сніданку чемпіонів», це: перекладачка Олена Фешовець,  редактор Ярослав Довган, коректорка Алла Журава, ілюстратори та дизайнери — Володимир Гавриш та Марія Гавриш.

Читайте також: Франківський проект «Вавилонська Бібліотека» відкриває власне видавництво

“Головний герой роману Кілґор Траут — письменник-фантаст, який подорожує з одного конґресу наукової фантастики до другого. На одному з таких конґресів він зустрічає Двейна Гувера, власника фірми, яка продає «понтіаки», і їхня зустріч стає приводом для багатьох карколомних та несподіваних ситуацій, – йдеться в описі книжки. – Оповідь в романі побудовано так, ніби автор розповідає про Землю інопланетянинові, який нічого не знає ані про людство, ані про людську цивілізацію, навіть про найпростіші речі — розмноження, зброю, прапор, яблуко. Така розповідь дозволяє під несподіваним кутом побачити мотивацію й наслідки людських дій.

«Сніданок чемпіонів» — гарячкова, сумбурна сатира з типовим для Воннеґута складом героїв і ландшафтом”.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.