Культура

У Косові створять інтерактивний музей мальованої кераміки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
В одному із залів Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини створять окрему кімнату присвячену місцевій мальованій кераміці.

Реалізація задуму стала можливою завдяки підтримці Косівської міської ради, яка у партнерстві з музеєм подала відповідний проект на щорічний Конкурс ініціатив карпатських громад Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати-Україна“. Про це повідомили на сторінці музею, передає Репортер.

Проєкт косів’ян став одним із 39 – ти переможців (загалом на конкурс було подано 176 заявок) та отримає фінансування за кошти обласного бюджету.

Замість пасивного слухання екскурсовода та споглядання експонатів за склом організатори пропонуватимуть відвідувачам стати учасниками квесту. Гості музею зможуть активно взаємодіяти з елементами експозиції: досліджувати, торкатися руками, переглядати відео, зазирати у шухляди та скриньки, виконувати різні ігрові завдання. Крім цього, зал буде облаштований дизайнерськими вітринами для унікальних керамічних артефактів з музейної збірки.

Косівську мальовану кераміку внесли до спадщини ЮНЕСКО

Оригінальні вироби Олекси Бахматюка, Павлини Цвілик та інших корифеїв косівської кераміки експонуватимуться поряд з історичними світлинами, інфографікою та цікавими текстами.

Ще однією інновацією експозиції стане її доступність для незрячих відвідувачів. Уперше в Україні постійна виставка кераміки буде частково адаптована для осіб з тяжкими порушеннями зору.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.