Культура

У Косівському музеї презентували виставку харківського художника з пейзажами Ворохти

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Експозицію з понад 50 пейзажних сюжетів про Ворохту презентував харківський художник Сергій Грічанок.

Виставку відкрили у Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини, пише Репортер з посиланням на сторінку музею.

У Косові відкрили виставку харківського художника з пейзажами Ворохти
Сергій Грічанок

Витончена та повітряна акварель на його картинах має особливе звучання завдяки динамічній і експресивній авторській манері.  Крім акварельних фарб, митець часто використовує змішані техніки, зокрема з додаванням кольорових чорнил, – описують у музеї.

Усі роботи, представлені на виставці, виконані на пленері в селищі Ворохта (Надвірнянський район Івано-Франківської області). Тож і назва експозиції – «Мальовнича Ворохта».

Сергій Грічанок – художник, педагог, керівник методичного об’єднання образотворчого профілю Харківського АРТ Ліцею №133. Понад 30 років викладає в цьому закладі. Автор та куратор багатьох міжнародних проєктів, організатор понад 100 дитячих вернісажів, 40 персональних виставок робіт його учнів у Харкові, за його межами та закордоном.

Під час презентації виставки у Косівському музеї Гуцульщини, пан Сергій розповів про проблеми, з якими зіштовхнулося його рідне місто Харків під час війни, та свій вимушений переїзд до Львова. Нині художник, як і раніше, займається педагогічною та громадською діяльністю. Разом з Благодійним Фондом «Львівська дитяча картинна галерея» він працює як організатор та голова журі XX Міжнародного Форуму «Золотий мольберт», залучаючи до співпраці міжнародних партнерів та поширює і пропагує «Естафету миру» в інших країнах світу.

Виставка діятиме в музеї щодня, крім понеділка, з 10:00 до 17:00 год.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.