Культура

У Франківську “живі статуї” зібрали більше 10 тис грн на армію

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

На День Конституції, 28 червня, в Івано-Франківську виступили “живі статуї”. Мета перформансу – зібрати гроші на армію.

Актори з франківської студії “Mime IF” виступали на Стометрівці. Кожен міг зробити фото зі “статуями” та пожертвувати гроші в скриньку, пише Репортер.

У Франківську "живі статуї" зібрали більше 10 тис грн на армію
Гроші збирали на Стометрівці, біля “Десятки”

Як інформують організатори, під час перформансу вдалося зібрати 10 188 грн та 5 євро. Актори, разом з “Рухом опору та допомоги” від франківського драмтеатру, направлять зібрані кошти на потреби армії. На що конкретно вони підуть, обіцяють прозвітувати згодом.

Це вже не перший такий збір грошей від “Mime IF”. На початку червня актори також виступали у центрі Франківська. Тоді вдалося зібрати більше 3500 грн. А наприкінці травня “живим статуям” вдалося зібрати 15 000 на армію.

Театр пантоміми Mime IF працює в Івано-Франківську уже 15 років. Його очолюють Артур Гулько та Андрій Кирильчук. Актори виконують ролі і режисера, і бутафора, інколи – художника. Продумують ідеї образів, щось роблять самі, а за складними конструктивними рішеннями звертаються до колишньої театральної кравчині.

Також актори часто влаштовують уроки та майстер-класи пантоміми для дітей. Більше про “Mime IF” читайте у статті “Жива скульптура хоче поваги. Як франківські міми підкорюють Європу“.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.