Культура

У Франківську відбудеться 15 міжнародний фестиваль “Коляда на Майзлях”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Цього року фестиваль називатиметься “Слава во вишніх Богу, і на землі мир людям доброї волі”. Це — тема наших колядок. Це є спів ангелів. Як щороку наголошується, це — не стільки фестиваль, скільки молитва. Це — аргумент, чому під час війни ми це робимо, — каже Артемій Новіцький.

Окрім хорових колективів з усієї України, учасниками фестивалю цьогоріч стануть митці з Канади, США, Італії, Фінляндії, Франції, Швеції, Німеччини та Молдови, розповідає співорганізаторка фестивалю Любов Терлецька.

За її словами, особливістю “Коляди на Майзлях” буде трембітання, яке цього року звучатиме у різних інтерпретаціях.

До теми: Партизанська Коляда. Як на Прикарпатті повстанці святкували Різдво (ФОТО)

Одне трембітання буде поминальним, яке традиційно є на Гуцульщині. Ми маємо згадати всіх, хто своє життя поклав задля того, щоб ми могли святкувати Різдво. А ще буде радісне трембітання, яке сповіщатиме народження Христа. Ми запросили гурт “КораЛЛі”, де загиблий Андрій Чепіль був трембітарем, — каже Любов Терлецька.

Фестиваль “Коляда на Майзлях” — свято духовності, миру і любові, додає співорганізаторка фестивалю “Коляда на Майзлях” Віолетта Дутчак.

Це — бренд нашої парафії Царя Христа монастиря отців Василіян, нашого міста, нашої громади. Це — бренд загалом нашого регіону, нашого Прикарпаття, у всеукраїнському масштабі. І це — бренд України на світовій музичній мапі, — говорить Віолетта Дутчак.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.